Antena 3 Actualitate Cetatea medievală din Aiud va fi reabilitată cu 20 de milioane de lei

Cetatea medievală din Aiud va fi reabilitată cu 20 de milioane de lei

de N.B.    |    04 Aug 2011   •   20:26
Cetatea medievală din Aiud va fi reabilitată cu 20 de milioane de lei
Sursa foto: Foto: flickr.com

Cetatea medievală din Aiud, restuarată ultima dată în anul 1975, va fi reabilitată printr-un proiect inclus de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional în Programul Cultural Pilot 2011 - 2012, informează Agerpres.

Reabilitarea Cetăţii, obiectiv de interes istoric primordial al oraşului, care pe alocri este într-o stare avansată de degradare, se află de mult timp în atenţia autorităţilor locale, care au încercat, în repetate rânduri să obţină finanţare pentru proiect.

În 2008, Consiliul Local Aiud a aprobat studiul de fezabilitate al investiţiei, care estima o valoare totală a lucrărilor de aproximaiv 15 milioane de lei. S-a încercat obţinerea finanţării pentru intervenţiile urgente la zidurile Cetăţii, dar fără rezultat.

Prin proiectul MCPN, se are în vedere reabilitarea zidului de incintă cu 8 turnuri pe diverse planuri poligonale şi a castelului princiar Bethlen, înglobând turnul porţii cu intrarea principală în incintă şi clădirile din exteriorul cetăţii alipite zidului.

Valoarea estimată a lucrărilor este de peste 20,2 milioane de lei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close