Antena 3 Actualitate Cetățeanul din Afganistan care a ucis un alt migrant în Timișoara a fost adus în România

Cetățeanul din Afganistan care a ucis un alt migrant în Timișoara a fost adus în România

de Adelina Miron    |    09 Iul 2021   •   22:10
Cetățeanul din Afganistan care a ucis un alt migrant în Timișoara a fost adus în România
Sursa foto: tion.ro

Cetăţeanul din Afganistan suspectat că a ucis un migrant în Timişoara, în luna aprilie a acestui an, a fost adus astăzi în România din Grecia. El a ajuns la Bucureşti şi va fi transportat la Timişoara.

„Astăzi, 9 iulie, o escortă a Poliţiei Române a adus în ţară un cetăţean afgan, urmărit la nivel internaţional, pentru comiterea infracţiunilor de omor şi tentativă de omor, la data de 19 aprilie 2021, în Timişoara, victimele fiind 2 cetăţeni afgani”, a anunţat, vineri seară, Poliţia Română.

Poliţia Română a precizat că urmăritul, semnalat prin intermediul Sistemului de Informaţii Schengen, în baza unui mandat european de arestare, a fost depistat în Grecia, la data de 17 iunie, ca urmare a valorificării informaţiilor furnizate de către poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi a schimbului de date şi informaţii dintre Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională şi autorităţile poliţieneşti omoloage din Italia şi Grecia.

Ulterior, autorităţile judiciare elene au dispus arestarea, în baza mandatului european de arestare şi predarea acestuia către România, în vederea continuării cercetărilor, în cadrul dosarului penal.

În ziua de 19 aprilie, în zona Gării de Nord din Timişoara, a avut loc un conflict între mai mulți migranți, în urma căruia un bărbat din Afganistan a murit înjunghiat şi altul a fost rănit.

Agresorul a reuşit ulterior să fugă din România și a fost dat în urmărire internaţională.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close