Antena 3 CNN Actualitate Cetățean german, reținut când primea mită pentru a interveni pe lângă un procuror

Cetățean german, reținut când primea mită pentru a interveni pe lângă un procuror

Cetățean german, reținut când primea mită pentru a interveni pe lângă un procuror
31 Aug 2018   •   14:37

Un cetăţean german a fost reţinut după ce a fost prins în flagrant când primea 10.000 de euro pretinşi de la o persoană cercetată penal. Bărbatul ceruse iniţial 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă procurorul de caz în favoarea persoanei care i-a dat banii.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Timişoara au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Nelu Petru Ciomag, cetăţean german, pentru trafic de influenţă.

Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii decembrie 2017, Ciomag a solicitat iniţial unui inculpat cercetat într-un dosar penal aflat pe rolul DIICOT Timişoara suma de 200.000 de euro, sumă ce a fost redusă până la 50.000 de euro, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra procurorului care instrumentează dosarul, în vederea obţinerii unei soluţii favorabile.

Joi, Ciomag a fost suprins în flagrant când primea o primă tranşă de 10.000 de euro din cei 50.000 euro pretinşi.

Vineri, cetăţeanul german va fi prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: mita
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close