Antena 3 CNN Actualitate Cetățean tunisian, expulzat din România pentru că finanţa gruparea teroristă Stat Islamic

Cetățean tunisian, expulzat din România pentru că finanţa gruparea teroristă Stat Islamic

Cetățean tunisian, expulzat din România pentru că finanţa gruparea teroristă Stat Islamic
02 Aug 2017   •   16:58

Curtea de Apel Bucureşti a dispus declararea ca persoană indezirabilă a unui cetăţean tunisian, pe o perioadă de 10 ani, pentru motive ce ţin de implicarea în activităţi adiacente terorismului, informează SRI. 

"Cetăţeanul tunisian B.O a ajuns în România în anul 2008, ca student al Univeristăţii Politehnice Bucureşti, unde a absolvit studii de licenţă şi masterat. Ulterior, B.O a rămas legal în ţara noastră ca urmare a căsătoriei cu un cetăţean român, de care s-a separat însă în 2016. În acelaşi an, suspectul a intrat în atenţia SRI deoarece acesta traversa un proces accelerat de radicalizare religioasă islamică. În aceeaşi perioadă, B.O. a fost indicat inclusiv de parteneri externi ai SRI ca făcând parte dintr-o reţea care asigura finanţare pentru organizaţia teroristă DAESH. În urma măsurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit că respectivul a derulat activităţi care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale", se arată într-un comunicat. 

Cetăţeanul tunisian s-a remarcat prin radicalizarea religioasă şi activităţi de propagandă în favoarea DAESH derulate în mediul virtual, susţinând supremaţia islamului şi incitând la jihad global. 

De asemenea, în cadrul cooperării derulate la nivelul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului (SNPCT) au fost confirmate semnalările partenerilor externi cu privire la implicarea cetăţeanului tunisian în tranzacţii repetate pentru sprijinirea financiară a organizaţiei teroriste. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close