Antena 3 CNN Actualitate Cezar Corâci: UGIR 1903 nu susţine memorandumul cu FMI în forma sa actuală

Cezar Corâci: UGIR 1903 nu susţine memorandumul cu FMI în forma sa actuală

Cezar Corâci: UGIR 1903 nu susţine memorandumul cu FMI în forma sa actuală
24 Mai 2010   •   15:32

Şedinţa Consiliului Economic şi Social programată pentru marţi ar putea avea acelaşi deznodământ ca şi precedenta întrunire din 17 mai. Atunci, participanţii nu s-au putut pune de acord asupra unui aviz favorabil sau negativ în privinţa scrisorii de intenţie cu FMI.

În timp ce poziţia sindicatelor a fost clară încă de la început, acestea declarându-se împotriva tuturor măsurilor de austeritate anunţate de Guvern, reprezentanţii patronatelor susţin că sunt de acord cu o parte din măsurile anunţate, însă nu vor sprijini memorandumul cu FMI în forma sa actuală.

După o şedinţă perturbată de neînţelegerile iscate în interiorul UGIR, preşedintele Uniunii, Cezar Corâci, a declarat că este de acord cu reducerea anvelopei salariale cu 25%, însă recunoaşte dreptul sindicatelor de a negocia cu Guvernul în interiorul acesteia.

"Nu, nu susţinem memorandumul cu FMI în forma actuală", a precizat preşedintele UGIR 1903.

În privinţa pensiilor, Corâci susţine că UGIR 1903 şi-a exprimat încă de la început îngrijorarea cu privire la tăierea cu 15%.

"Nici nu ştim dacă există o soluţie legală", a mai spus Cezar Corâci.


În urmă cu câteva zile, reprezentantul Confederaţiei Patronale din Industria României (CPIR), Dan Matei Agathon, declara că patronatele susţin decizia guvernului de a tăia pensiile şi salariile, considerând că o eventuală creştere a taxelor ar fi dus România în colaps.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: memorandum FMI
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close