Cezar Corâci: UGIR 1903 nu susţine memorandumul cu FMI în forma sa actuală

24 Mai 2010   •   15:32
Cezar Corâci: UGIR 1903 nu susţine memorandumul cu FMI în forma sa actuală

Şedinţa Consiliului Economic şi Social programată pentru marţi ar putea avea acelaşi deznodământ ca şi precedenta întrunire din 17 mai. Atunci, participanţii nu s-au putut pune de acord asupra unui aviz favorabil sau negativ în privinţa scrisorii de intenţie cu FMI.

În timp ce poziţia sindicatelor a fost clară încă de la început, acestea declarându-se împotriva tuturor măsurilor de austeritate anunţate de Guvern, reprezentanţii patronatelor susţin că sunt de acord cu o parte din măsurile anunţate, însă nu vor sprijini memorandumul cu FMI în forma sa actuală.

După o şedinţă perturbată de neînţelegerile iscate în interiorul UGIR, preşedintele Uniunii, Cezar Corâci, a declarat că este de acord cu reducerea anvelopei salariale cu 25%, însă recunoaşte dreptul sindicatelor de a negocia cu Guvernul în interiorul acesteia.

"Nu, nu susţinem memorandumul cu FMI în forma actuală", a precizat preşedintele UGIR 1903.

În privinţa pensiilor, Corâci susţine că UGIR 1903 şi-a exprimat încă de la început îngrijorarea cu privire la tăierea cu 15%.

"Nici nu ştim dacă există o soluţie legală", a mai spus Cezar Corâci.


În urmă cu câteva zile, reprezentantul Confederaţiei Patronale din Industria României (CPIR), Dan Matei Agathon, declara că patronatele susţin decizia guvernului de a tăia pensiile şi salariile, considerând că o eventuală creştere a taxelor ar fi dus România în colaps.

Antena3.ro

Parteneri
x close