Antena 3 Actualitate CFR Călători a anulat 99 de trenuri. Cele mai multe fac legătura între sudul și estul țării

CFR Călători a anulat 99 de trenuri. Cele mai multe fac legătura între sudul și estul țării

12 Ian 2017   •   08:25
CFR Călători a anulat 99 de trenuri. Cele mai multe fac legătura între sudul și estul țării
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

CFR Călători a anulat joi 99 de trenuri, majoritatea fiind legături între localităţi din sudul şi estul ţării, iar din cauza ninsorii şi a viscolului se circulă cu restricţii de viteză pe regionalele Bucureşti, Galaţi şi Constanţa. Pe linia Bucureşti-Constanţa situaţia se anunţă dificilă şi în ziua de joi, iar cele câteva trenuri programate vor circula cu locomotive Diesel.

Situaţia de joi este mai gravă decât în zilele anterioare. Astfel, marţi au fost anulate doar 44 de trenuri, iar miercuri - 80. 

"În funcţie de evoluţia vremii, se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe magistrale, între marile oraşe, astfel încât să nu existe zone izolate. Menţionăm că circulaţia trenurilor va fi adaptată condiţiilor meteo extreme şi pe parcursul zilei de JOI. Se intervine constant cu utilaje şi echipaje feroviare pe raza Regionalelor Bucureşti, Galaţi, Constanţa", a precizat compania de stat. 

Cea mai gravă situaţie estte pe ruta Bucureşti - Constanţa, unde trenurile circă doar cu locomotive Diesel, din cauza pericolului formării sulurilor de zăpada.

Compania a programat, joi, o cinci curse între Bucureşti şi Constanţa şi retur. 

"Aşa cum s-a întâmplat zilele anterioare, şi astăzi ne vom organiza unde va fi necesar astfel încât pasagerii să primească ceai cald, cafea, sandvişuri, în funcţie de posibilităţile din teren", a precizat CFR Călători.
 
Pentru companie, proiritatea este de a asigura călătorilor un transport fără riscuri şi de a realiza legături între marile oraşe pe magistrale.
 
CFR Călători avertizează, totuşi, că  unele curse pot înregistra întârzieri la destinaţie.

×
Subiecte în articol: trenuri anulate CFR Calatori vreme ninsoare

Sunteți de acord cu noile reguli și amenzi din Codul Rutier? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close