Antena 3 CNN Actualitate CFR Călători şi Metrorex amână majorarea tarifelor

CFR Călători şi Metrorex amână majorarea tarifelor

CFR Călători şi Metrorex amână majorarea tarifelor
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Sep 2010   •   13:40

Biletele metrorex şi CFR nu se mai scumpesc miercuri. Anunţul a fost făcut de directorul Metrorex Gheorghe Udrişte, care a precizat că majorarea tarifelor se amână pentru o altă dată, însă nu a indicat o alta. "Scumpirea biletelor este în vigoare, dar se amână deocamdată. Guvernul şi-a dat acordul, dar mai trebuie să-şi dea avizul o direcţie din Ministerul Finanţelor", a declarat, marţi, Gheorghe Udrişte, citat de Mediafax. Şi în cazul biletelor CFR a fost luată aceeaşi decizie.

 

Tarifele la Metrorex şi CFR trebuiau să se majoreze de miercuri, 15 septembrie, cu 8%, relatează Mediafax. "S-a aprobat în 1 septembrie, în Guvern modificarea tarifelor. Totodată, a fost introdus un tarif nou la Metrorex, un abonament de week-end cu călătorii nelimitate, care costă 6 lei", anunţa, la 1 septembrie, fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, într-o conferinţă de presă.

Majorările fac parte din angajamentul Guvernului faţă de FMI privind creşterea tarifelor practicate de zece companii publice care înregistrează cele mai mari pierderi, inclusiv de CFR Călători şi CFR Marfă, Metrorex, Termoelectrica şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: CFR Calatori Metrorex
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close