Antena 3 CNN Actualitate Trenuri suspendate de pe ruta București-Constanța, din cauza ninsorii. Anunţul făcut de CFR Călători

Trenuri suspendate de pe ruta București-Constanța, din cauza ninsorii. Anunţul făcut de CFR Călători

Ca urmare a avertizării Administraţiei Naţionale de Meteorologie de cod galben de viscol şi ninsori în marea majoritate a regiunilor ţării, CFR Călători informează pasagerii să aibă în vedere faptul că trenurile vor circula conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă.

Trenuri suspendate de pe ruta București-Constanța, din cauza ninsorii. Anunţul făcut de CFR Călători
de Iulia Gorgorin    |    27 Ian 2021   •   10:00

CFR Călători a suspendat mai multe trenuri pe ruta Bucueşti-Constanţa, miercuri şi joi, din cauza condițiilor meteo.

Totodată, locomotivele electrice au fost înlocuite cu cele diesel.

„În urma avertizărilor meteorologice (ninsori și rafale de vânt puternic) emise de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru partea de Sud-Est a țării, CFR Călători informează pasagerii să aibă în vedere faptul că trenurile vor circula conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă, la nivelul companiilor feroviare fiind instituit Comandamentul de Iarnă.
În contextul acestor avertizări meteo, compania de Infrastructură – CFR SA ne-a comunicat decizia de a restricționa pe secția București – Constanța circulația cu locomotive electrice, ceea ce generează necesitatea asigurării circulației cu tracțiune Diesel și modificări în mersul trenurilor CFR Călători, astfel:

Opriri suplimentare pentru preluare pasageri în data de 27 ianuarie: 

IR 1583 București Nord – Constanța va avea opriri în stațiile: Mircea Vodă Hm. Poarta Albă h., Basarabi, Murfatlar h. și Palas.
IR 1580 Constanța – București Nord va avea opriri în stațiile: Palas, Murfatlar h., Basarabi și Mircea Vodă Hm.
în zilele de 27 și 28 ianuarie
R 8693 Medgidia – Constanțava circula suplimentar. Trenul se va forma în stația Medgidia din R 8652 Tulcea Oraș – Medgidia.

Vor fi suspendate trenurile în data de 27 ianuarie
IR 1682, IR 1683 Constanța – București Nord și retur
R 8001, R 8004București Nord – Constanța și retur
R 8002, R 8003 Constanța – București Obor și retur
R 8013 București Obor – Fetești
R 8203, R 8204 Buzău – Constanța
R 8222 Constanța – Buzău
R 8201 Buzău – Constanța suspendat pe distanța Buzău– Fetești
R 8121, R 8122 București Nord – Slobozia Veche și retur
R 8383, R 8385, R 8386, R 8388, R 8392 și R 8393 Constanța – Mangalia și retrur (circulația va fi asigurată cu trenurile: R 8380, R 8381, R 8384, R 8389, R 8396, R 8397)
R 8580, R 8581, R 8585, R 8586, R 8587 și R 8588 Ciulnița – Slobozia Veche și retur (circulația va fi asigurată cu trenurile: R 8151, R 8582, R 8583, R 8584)
R 8344 Constanța – Fetești – Călărași Sud

În zilele de 27 și 28 ianuarie

R 8653 și R 8654 Constanța – Medgidia –Tulcea Oraș și retur (circulația va fi asigurată cu trenurile: R 8652, R 8655)

În data de 28 ianuarie
R 8343 Călărași Sud – Fetești –Constanța

Pentru preîntâmpinarea altor eventuale perturbări în circulaţia feroviară, CFR Călători ia deja următoarele măsuri:
asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă și pregătirea materialului rulant pentru circulație în condiții de iarnă;
suplimentarea echipelor de intervenție și asigurarea personalului necesar pentru deszăpezirea unităților proprii (revizii, depouri, etc);
pregătirea suplimentară a garniturilor.

CFR Călători și CFR SA țin în permanență legătura operativ cu personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs pentru a se putea lua cele mai bune măsuri pentru asigurarea condițiilor optime de călătorie.

Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor:
0219521 – INFO CFR (trafic intern).

Numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe cfrcalatori.rola secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
dacă trenul se află în circulație, în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

Pe site-ul companiei cfr.rosunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
pe site-ul pe cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
la personalul nostru din staţii.
RESTITUIRE contravaloare bilete, renunțare la călătorie

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate vor primi, la cerere, contravaloarea contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.
Prioritatea CFR Călători este ca transportul pasagerilor să se desfășoare conform procedurilor specifice privind siguranţa circulației în condiţii de iarnă”, se arată în comunicatul transmis de CFR Călători.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Valul de căldură se intensifică. Aproape toată țara, sub alertă meteo de caniculă
x close