Antena 3 Actualitate Cheia de la gât a dispărut. Noua generaţie de adolescenţi are buzunarele burduşite cu ţigări şi prezervative

Cheia de la gât a dispărut. Noua generaţie de adolescenţi are buzunarele burduşite cu ţigări şi prezervative

08 Iul 2015   •   09:26
Cheia de la gât a dispărut. Noua generaţie de adolescenţi are buzunarele burduşite cu ţigări şi prezervative
Sursa foto: Foto: abcnewsradioonline.com

Ţigările, pastilele pentru mahmureală, medicamentele împotriva sarcinii sau prezervative. Sunt accesorii obligatorii pentru adolescenţii de azi.  Adolescenţi care au o viaţă plină de excese.

Mama adolescentă a devenit o banalitate care ne situează printre primele locuri în Europa. Unul din zece bebeluşi are o mamă-copil, până în 19 ani. Asta în cazul în care fetele nu întrerup sarcina.

Părinţii sunt disperaţi şi confuzi. Pentru adolescenţi, anatomia nu se mai învaţă acum din manuale. Sexul nu are secrete pentru cei care abia au pus mâna pe o carte de identitate. Fumatul sau consumul de alcool nici nu mai par aşa de grave.

Jumătate din adolescenţii români spun deschis că au încercat să fumeze măcar o dată. De la vârste tot mai mici.

Părinţii nu ştiu cum să abordeze aceste teme cu propriii copii. Ruşinea, tabuurile şi subiectele delicate sunt evitate. Iar asta duce la adevărate drame în rândul tinerilor.

Specialiştii sunt alarmaţi. Au depăşit faza studiilor şocante, aşa că s-au pus pe treabă. UNICEF România va deschide, în 45 de comunităţi, centre care să-i ajute pe părinţi să reuşească să-şi înţeleagă copiii.

Specialiştii speră ca prin dialog şi înlăturarea barierelor de comunicare dintre părinţi şi copii să-i ţină pe aceştia departe de excese.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close