Cheltuielile de personal, plafonate la majoritatea instituţiilor. Ce domenii fac excepţie de la măsura anunţată de premierul Ponta

de D.D.    |    12 Dec 2012   •   12:26
Cheltuielile de personal, plafonate la majoritatea instituţiilor. Ce domenii fac excepţie de la măsura anunţată de premierul Ponta Foto: Agerpres
Cheltuielile de personal urmează să fie plafonate în 2013 la toate instituţiile bugetare, incluzând Preşedinţia, Parlamentul, Curtea Constituţională şi Curtea de Conturi, informează Mediafax. Excepţie fac sănătatea şi educaţia, prioritatea Guvernului fiind reîntregirea salariilor, a anunţat premierul Victor Ponta.
 
"Vă spun de pe acum că nu creşte niciun buget la cheltuieli de personal, mai puţin, sigur, dacă este vorba de sănătate, situaţii speciale sau ceea ce avem de plătit la educaţie. La celelalte instituţii, începând cu structurile centrale, Parlament, Preşedinţie, Curţi Constituţionale, de Conturi, nu. Ne ţinem de cuvânt şi dăm mărirea salariilor sau, mai bine zis, reîntregirea salariilor, dar nu începem să dăm drumul la toate baierile pungii că o să rămânem cu ea goală pe la jumătatea anului", a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern.

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat luni că, prin proiectul de buget pentru anul viitor, Parlamentul va avea acelaşi buget ca în acest an chiar dacă numărul de parlamentari a crescut în urma alegerilor de la 470 la 580 persoane.


 


 


 

Parteneri
x close