Antena 3 CNN Actualitate Cheltuielile pentru ajutorul de şomaj vor fi majorate, indemnizaţia medie lunară rămâne aceeaşi

Cheltuielile pentru ajutorul de şomaj vor fi majorate, indemnizaţia medie lunară rămâne aceeaşi

Cheltuielile pentru ajutorul de şomaj vor fi majorate, indemnizaţia medie lunară rămâne aceeaşi
Sursa foto: Foto: emigrantul.it
30 Iul 2013   •   09:08

Cheltuielile cu asistenţa socială acoperite din bugetul pentru şomaj vor fi majorate cu 60 milioane lei, pentru achitarea indemnizaţiilor de şomaj către un număr mediu anual de 158.000 şomeri, faţă de un număr mediu anual de 149.000 şomeri avuţi în vedere la începutul anului, la elaborarea bugetului, informează Mediafax.
   
Cheltuielile pentru asistenţa socială vor fi majorate la prima rectificare bugetară din acest an, care va fi aprobată, marţi, de Guvern.
   
Bugetul revizuit al asigurărilor sociale de stat prevede majorarea cheltuielilor sistemului asigurărilor pentru şomaj cu 136 milioane lei, generată în principal de creşterea cu 60 milioane lei a cheltuielilor cu asistenţa socială.
   
Cheltuielile de la titlul Asistenţă socială" se propun a fi majorate în vederea achitării indemnizaţiilor de şomaj pentru un număr mediu anual de 158.000 de şomeri, faţă de un număr mediu anual de 149.000 de şomeri avuţi în vedere la elaborarea bugetului pe anul curent", se arată în document.
   
Nivelul indemnizaţiei medii lunare va fi păstrat la 487 lei.
   
Astfel de indemnizaţii primesc angajaţii disponibilizaţi din companiile de stat.
 

×
Subiecte în articol: asistenta sociala someri
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close