Antena 3 CNN Actualitate Chevron confirmă suspendarea activităţilor de la Siliştea. Protestatarii: Noi nu plecăm de aici!

Chevron confirmă suspendarea activităţilor de la Siliştea. Protestatarii: Noi nu plecăm de aici!

Chevron confirmă suspendarea activităţilor de la Siliştea. Protestatarii: Noi nu plecăm de aici!
Sursa foto: Foto: Antena 3
17 Oct 2013   •   14:51
UPDATE - Reprezentanţii companiei Crevron au confirmat suspendarea activităţilor de la Siliştea, Vaslui, în urma protestului localnicilor. Oamenii n-au renunţat la proteste şi vor o dovadă scrisă.

"Chevron poate confirma astăzi (n.r. - joi) suspendarea activităţii în Siliştea, comuna Pungeşti. Prioritatea este să desfăşurăm activităţi într-un mod sigur şi responsabil faţă de mediul înconjurător în conformitate cu acordurile de mediu pe baza cărora operăm. Chevron îşi reiterează angajamentul de a avea relaţii constructive şi pozitive cu comunităţile unde îşi desfăşoară activitatea", se arată în comunicatul citat.

Mai multe dintre persoanele care protestează la Siliştea privesc cu scepticism anunţul Chevron şi spun că nu vor abandona protestul.

"Noi nu plecăm de aici", a spus o protestatară.




"Drumul judeţean a fost deblocat, nimeni nu mai este în pericol, cetăţenii au apreciat că autorităţile au acţionat pentru a detensiona situaţia. Jandarmeria nu mai are obiectul muncii şi nu există niciun motiv pentru a rămâne acolo", a declarat prefectul Radu Renga.

Traficul pe drumul judeţean Vaslui - Gârceni se desfăşoară cu dificiultate, maşinile fiind nevoite să treacă printre protestatari pentru a ajunge la destinaţii.

Peste 500 de persoane din Siliştea, judeţul Vaslui, au protestat, miercuri, în perimetrul unde compania Chevron ar urma să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist. În timpul manifestaţiei, mai mulţi localnici au leşinat.

La data de 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui, a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România.

Prima sondă de explorare va fi amplasată în extravilanul comunei Pungeşti, la 650 de metri de localitatea Siliştea.
Suprafaţa totală pe care se va întinde platforma de extracţie este de 20.298 metri, iar forajul se va face la o adâncime de 3.000 de metri.

×
Subiecte în articol: Gaze de sist
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close