Antena 3 Actualitate Chifteluţele IKEA, retrase temporar de la vânzare şi de la magazinul din Bucureşti

Chifteluţele IKEA, retrase temporar de la vânzare şi de la magazinul din Bucureşti

25 Feb 2013   •   16:09
Chifteluţele IKEA, retrase temporar de la vânzare şi de la magazinul din Bucureşti
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

IKEA a retras temporar de la vânzare chifteluţele din magazinul din Bucureşti, pentru verificarea suplimentară, după ce autorităţile din Cehia au găsit urme de carne de cal într-un lot de chifteluţe comercializate de producătorul de mobilă, determinând compania să oprească vânzarea produselor în mai multe ţări europene, informează Mediafax.
   
"Chifteluţele testate pozitiv cu urme de carne de cal din Republica Cehia nu au ajuns niciodată la vânzare în vreun restaurant IKEA (nici în România). Produsele au fost temeinic verificate de către colegii din Suedia responsabili pentru produsele din magazinele IKEA împreună cu furnizorul nostru global. Totuşi, noi am decis scoaterea temporară a chifteluţelor de la vânzarea din magazinul din Băneasa pentru verificarea suplimentară", a declarat Cornel Oprişan, retail manager IKEA România.
   
Astfel, IKEA a dispus verificarea suplimentară a chifteluţelor vândute la restaurantul din cadrul magazinului din Bucureşti.
   
"Am decis verificarea suplimentară a chifteluţelor în România", a mai spus reprezentantul IKEA.
   
IKEA a retras chifteluţele de la vânzare din mai multe ţări, după ce autorităţile din Cehia au descoperit urme de carne de cal într-un lot de produse.

Ţările vizate sunt Cehia, Slovacia, Ungaria, Franţa, Suedia, Marea Britanie, Portugalia, Italia, Olanda, Belgia, Spania, Grecia, Cipru şi Irlanda.

"IKEA tratează cu seriozitate rezultatele prezentate de autorităţile din Cehia, care indică urme de carne de cal. Amestecul de chifteluţe vizat a fost retras din restaurantul Swedish Food Market regăsit în magazinele IKEA", se arată într-un comunicat transmis luni de grupul suedez.
   
Compania precizează că a început cu două săptămâni în urmă analiza ADN a tuturor produselor din carne pe care le comercializează, iar 12 mostre extrase din loturi diferite de marfă au înregistrat rezultate negative pentru carnea de cal.
   
Potrivit datelor publicate anterior, IKEA a vândut 4,237 milioane de chifteluţe la restaurantul din Bucureşti în perioada septembrie 2011 - august 2012.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close