Antena 3 CNN Actualitate Bogdan Chirieac: "Discursul președintelui german a fost neinspirat, dar foarte relevant"

Bogdan Chirieac: "Discursul președintelui german a fost neinspirat, dar foarte relevant"

Bogdan Chirieac: "Discursul președintelui german a fost neinspirat, dar foarte relevant"
20 Iun 2016   •   20:17

Președintele german Joachim Gauck, venit luni în vizită în România, la invitația omologului său, a lăudat activitatea DNA și lupta pe care o duce România împotriva corupției.

”E un capitol la care noi vă urmărim cu mare atenție evoluțiile. Cu mare plăcere constat că sprijiniți aceste reforme, că o face guvernul României și că, mai ales în ce privește combaterea corupției de către justiție, aveți realizări importante.

Aș dori să subliniez în mod deosebit activitatea Direcției Naționale Anticorupție (DNA), de la care pornește un semnal îndreptat nu doar către economie, mediul de afaceri, dar și către politic. Este unul dintre pilonii pincipali ai procesului de reformă”, a declarat, luni, președintele german Joachim Gauck, la Palatul Cotroceni, după ce a avut o întrevedere cu omologul său român.

Subiectul a fost dezbătut în ediția de luni seară a emisiunii La Ordinea Zilei, realizată de Dana Grecu, la Antena 3.

Bogdan Chirieac, jurnalist DCNews, a explicat că aceste întâlniri sunt foarte importante, pentru că aceste momente sunt relevante față de părerea pe care o au alții despre noi.

“Putem considera că discursul președintelui Gauck a fost neinspirat fiindcă nu corupția ar trebui să fie elementul definitoriu al relațiilor româno – germane. Este ca și cum președintele Iohannis ar fi mers în Germania și ar fi spus Germaniei că apreciază că guvernul german a ajuns la un acord cu compania Siemens și Siemens a acceptat să plătească în SUA nu știu câte miliarde de dolari, pentru că a oferit mită. Și că suntem impresionați că Germania a intervenit direct la Comisia Europeană pentru o companie mică denumită Volkswagen, în așa fel încât nimeni din această companie nu a fost arestat pentru un prejudiciu de 23 de miliarde de euro. Și asta e o parte mică a prejudiciului, dar că am aștepta în continuare rezultate.”

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close