Antena 3 CNN Actualitate Chirurgul prins luând mită la Timișoara a fost arestat preventiv

Chirurgul prins luând mită la Timișoara a fost arestat preventiv

Chirurgul de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara prins luând 1.000 de euro de la un pacient, acuzat că a primit șpagă de 6 ori într-o singură săptămână, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Chirurgul prins luând mită la Timișoara a fost arestat preventiv
de Gabriel Dano    |    27 Sep 2022   •   17:10

Tribunalul Timiș a decis, marți, arestarea preventivă a chirurgului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș informa, luni seara, că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de chirurg pentru luare de mită în formă continuată (6 acte materiale), potrivit Mediafax.

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 19.09. - 26.09.2022, în calitate de medic – şef Secţie Cardiologie, în cadrul unei unități spitalicești din municipiul Timișoara, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi pretins, indirect şi primit, de la șase pacienți sau de la aparținători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro și 2000 euro, în legătură cu activitatea desfăşurarea conform atribuţiilor de serviciu”, informa sursa citată.

Luni dimineață, Direcția Generală Anticorupție Arad a organizat un flagrant la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara.

Surse din anchetă au declarat că un chirurg a fost prins când lua 1.000 de euro de la un pacient.

„Astăzi 26 septembrie 2022, în baza unui mandat emis de Secţia penală a Tribunalului Timiş către Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara , am fost informaţi despre începerea percheziţiei biroului domnului profesor universitar doctor Marinică Gaşpar şef secţie chirurgie cardiovasculară, aflat in incinta Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara (IBCV).

Percheziţia a avut ca obiect identificarea mijloacelor materiale ce fac obiectul infracţiunii de luare de mită. Conducerea IBCV Timişoara se pronunţă ferm împotriva oricărei forme de infracţiune sau corupţie şi susţine permanent şi necondiţionat orice demers al instituţiilor abilitate ale statului ce vizează derapaje, ilegalităţi , nereguli referitoare la activitatea instituţiei”, a transmis Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara.

×
Subiecte în articol: chirurg Timisoara
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close