Antena 3 CNN Actualitate Chiţoiu, apărat de deputaţii jurişti. Comisia a avizat negativ cererea privind începerea urmăririi penale a fostului ministru

Chiţoiu, apărat de deputaţii jurişti. Comisia a avizat negativ cererea privind începerea urmăririi penale a fostului ministru

Chiţoiu, apărat de deputaţii jurişti. Comisia a avizat negativ cererea privind începerea urmăririi penale a fostului ministru
11 Mar 2014   •   11:51

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a votat împotriva ridicării imunităţii cerute de DNA a fostului ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, cu 16 voturi "împotriva", 5 voturi "pentru", 4 voturi anulate şi un vot nul.

Deputaţii jurişti au luat decizia de a nu încuviinţa începerea urmăririi penale împotriva lui Chiţoiu, după audierea sa în comisie.

Camera Deputaţilor a decis, marţi, să introducă pe ordinea de zi a şedinţei de plen discutarea solicitării procurorului general privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a deputatului PNL Daniel Chiţoiu.

Liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, a făcut această propunere, urmând ca solicitarea să fie discutată la punctul 20 al ordinii de zi.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat marţi la finalul reuniunii grupurilor parlamentare ale PNL că deputaţii liberali vor vota în favoarea începerii urmăririi penale în cazul fostului ministru Daniel Chiţoiu, pentru ca poziţia partidului să nu poată fi interpretată ca o obstrucţionare a justiţiei.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să solicite Camerei Deputaţilor aviz pentru urmărirea penală a lui Daniel Chiţoiu, în dosarul "Carpatica", pentru abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat, în perioada în care a fost ministru al Finanţelor. Procurorul general, Tiberiu Niţu, a înaintat Camerei referatul DNA privind cererea de aviz pentru urmărirea penală a lui Chiţoiu.


×
Subiecte în articol: comisia juridica Daniel Chitoiu DNA

Desfăşurare impresionantă de forţe

Primele imagini de la barajul fisurat de la Tăul Mare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close