Antena 3 CNN Actualitate Chiţoiu: Guvernul speră să îndeplinească toate ţintele asumate faţă de FMI până la 20 iunie

Chiţoiu: Guvernul speră să îndeplinească toate ţintele asumate faţă de FMI până la 20 iunie

Chiţoiu: Guvernul speră să îndeplinească toate ţintele asumate faţă de FMI până la 20 iunie
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.T.    |    03 Iun 2013   •   17:09

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a declarat, luni, că Guvernul nu are nicio problemă până la acest moment privind îndeplinirea ţintelor asumate faţă de Fondul Monetar Internaţional şi speră că până la 20 iunie, data limită pentru privatizarea CFR Marfă, să aibă toate ţintele îndeplinite.

„Noi sperăm ca până pe data de 20 iunie să avem toate ţintele asumate îndeplinite. De ce spun 20 iunie? Pentru că atunci este data finală pentru privatizarea CFR Marfă şi trebuie să avem un rezultat", a afirmat Chiţoiu, potrivit Mediafax, după ce a participat la o şedinţă a grupului parlamentar PSD din Senat.

În ceea ce priveşte un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional, Chiţoiu a spus că discuţia pe această temă va avea loc după intrarea scrisorii în boardul FMI.

„Un nou accord cu Fondul Monetar îl vom discuta, discuţiile vor pleca imediat după ce scrisoarea va intra în boardul Fondului Monetar, după data de 20-25 iunie a acestui an", a explicat Chiţoiu.

Consiliul Director al FMI va analiza pe 26 iunie dacă România a îndeplinit precondiţiile pentru finalizarea cu succes a acordului cu instituţia finaciară, iar în cazul unei evaluări negative înţelegerea va expira de facto, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale.

Principalele precondiţii sunt achitarea arieratelor de către autorităţile locale şi privatizarea CFR Marfă.

Board-ul FMI a aprobat în martie extinderea cu trei luni, până în luna iunie, a acordului cu România, astfel încât autorităţile de la Bucureşti să aibă timp să îndeplinească obiectivele asumate în relaţia cu instituţia financiară.

Guvernul a anunţat că intenţionează să încheie un nou acord cu FMI în vara acestui an.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close