Antena 3 Actualitate Chiuariu: Cu siguranță dacă vom desemna un ministru al Justiției acesta va trebui să retragă propunerile de procurori șefi

Chiuariu: Cu siguranță dacă vom desemna un ministru al Justiției acesta va trebui să retragă propunerile de procurori șefi

de L.D.    |    03 Apr 2013   •   16:58

Tudor Chiuariu a declarat, miercuri, că în momentul în care PNL va desemna un nou ministru al Justiției, acesta va trebui să retragă propunerile  de procurori șefi avansate de Ponta.

”Dacă aceste propuneri pot fi retrase, cred că trebuie să clarificăm un anumit aspect. Și anume că propunerile pot fi retrase până în momentul în care propunerea s-a transformat într-o numire, prin semnarea decretului de numire de către președinte și publicarea în Monitorul Oficial”.

Acesta a menționat faptul că, până când decretul președintelui produce efecte, ministrul Justiției își poate retrage în orice moment propunerile.

"Noi in momentul de fata asteptam mai multe explicatii asupra a ceea ce s-a intamplat, dar din punctul nostru de vedere nu exista nicio explicatie legala sau logica si, cu siguranta, daca vom desemna un ministru al Justitiei, acesta va trebui sa retraga aceste propuneri si sa respecte procedura pe care si ministrul anterior a asumat-o", a declarat Chiuariu, înainte de începerea ședinței de urgență a USL.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close