Antena 3 CNN Actualitate Primele imagini cu dezastrul lăsat în urmă de ciclon, în Bulgaria. În doar câteva ore, ciclonul va ajunge în București

Primele imagini cu dezastrul lăsat în urmă de ciclon, în Bulgaria. În doar câteva ore, ciclonul va ajunge în București

Avem primele imagini cu prăpădul făcut de ciclonul format în Marea Neagră!

Primele imagini cu dezastrul lăsat în urmă de ciclon, în Bulgaria. În doar câteva ore, ciclonul va ajunge în București
de Laura Dinu    |    18 Iun 2021   •   09:45

În Bulgaria, ploile au adus cu ele potopul. Străzile au fost inundate, iar nivelul apei a depășit un metru.

Mașinile au fost, în unele locuri, complet înghițite de apă. În disperare, unii șoferi s-au urcat pe autoturisme, să aştepte salvarea. 

Norul este blocat deasupra Mării Negre

Și mai sunt doar câteva ore pana când ciclonul poate să ajungă in Capitala. În acest moment, norul este blocat deasupra Mării Negre. 

”Ciclonul va fi activ în zona Mării Negre și va aduce, în perioade de timp, ploi ce pot căpăta aspect de averse, aspect torențial. În consecință, cantități importante de apă atât în intervale scurte de timp, acolo unde se formează dezvoltări convective pe parcursul zilei, dar și prin acumulare. 

Pe parcursul existenței acestui nucleu, care se pare că va persista până duminică cel puțin, se vor cumula cantități de apă. În același timp, va determina și ceva intensificări ale vântului, cu rafale de 45 - 50 km/h, cel mai probabil cu viteze mai mari în zona Deltei, în zona Moldovei, în zona Carpaților Orientali și Meridionali. 

Mai putem vorbi și de fenomenele specifice instabilității atmosferice, în condițiile în care avem un aport atât de mare de umezeală, temperaturi în creștere după amiază,  mai ales în partea de vest a teritoriului, acestea vor întruni ingredientele formării acelor sisteme convective, care vor determina fenomene specifice instabilității atmosferice, respectiv averse, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. 

Îmi permit să vă recomand să luați în calcul că va ploua oriunde mergeți. Atât la mare cât și la munte. 

Temperaturile vor fi modeste pe partea de sud-est, mai ales în zona litoralului”, a declarat meteorologul Alina Șerban la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: ciclon
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close