Poliția de frontieră a oprit un cetățean bulgar. Ce ascundea bărbatul în podeaua falsă a unei platforme auto. „Așa ceva n-am mai văzut” FOTO în articol

de S.T.    |    19 Iul 2017   •   15:11
Poliția de frontieră a oprit un cetățean bulgar. Ce ascundea bărbatul în podeaua falsă a unei platforme auto. „Așa ceva n-am mai văzut” FOTO în articol Galerie foto (2) Foto: Facebook/ Poliţia de Frontieră Română

Cinci irakieni care intenţionau să iasă ilegal din România, ascunşi în podeaua falsă a unei platforme auto, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din vama Nădlac II, informează un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, transmis miercuri Agerpres.

Potrivit sursei citate, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară un cetăţean bulgar în vârstă de 44 de ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, care transporta pe platformă o remorcă.

„Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că platforma este mult prea înaltă, fapt pentru care au dispus o verificare amănunţită a vehiculului dar şi a remorcii pe care acesta o transporta. Astfel, sub platformă a fost descoperit un compartiment special amenajat, iar remorca era aşezată în aşa fel încât să mascheze improvizaţia. Drept urmare, remorca a fost coborâtă şi s-a procedat la deschiderea compartimentului special, unde poliţiştii de frontieră au descoperit ascunşi cinci bărbaţi. Totodată, s-a constatat faptul că spaţiul în care cei cinci călătoreau era ventilat artificial. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 27 şi 33 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră”, precizează sursa citată.

În cadrul primelor verificări, cei cinci au declarat că intenţionau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la modul cum s-au ascuns cetăţenii irakieni în podeaua platformei şi le-au întocmit acestora acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului bulgar pentru trafic de migranţi.

 

Parteneri
x close