Antena 3 CNN Actualitate ZIUA PĂMÂNTULUI. Cinci lucruri pe care nu le știai despre ZIUA PĂMÂNTULUI

ZIUA PĂMÂNTULUI. Cinci lucruri pe care nu le știai despre ZIUA PĂMÂNTULUI

ZIUA PĂMÂNTULUI. Cinci lucruri pe care nu le știai despre ZIUA PĂMÂNTULUI
22 Apr 2016   •   14:06

ZIUA PĂMÂNTULUI. Google sărbătorește ZIUA PĂMÂNTULUI cu un doodle pe 22 aprilie. ZIUA PĂMÂNTULUI. În fiecare an, se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător.

ZIUA PĂMÂNTULUI. Ce nu știai despre ZIUA PĂMÂNTULUI

ZIUA PĂMÂNTULUI. Sunt 46 de ani de când 22 aprilie este ziua dedicată Pământului. Schmbările climatice sunt reale și sunt un pericol. Să vedem câteva dintre acestea. ZIUA PĂMÂNTULUI

ZIUA PĂMÂNTULUI  Cei mai mulți dintre specialiștii care sunt de acord cu existența schimbărilor climatice spun că de vină sunt oamenii. Este aproape un consens pe această temă.

ZIUA PĂMÂNTULUI Tot mai multe administrații, experți militari și chiar ONU au numit schimbările climatice drept un risc al securității naționale. Pentagonul îl numește ”multiplicator al amenințării”, în ideea în care poate duce la crize ale apei și alimentelor, creșterea sărăciei și a îmbolnăvirilor, exod al populației și instabilitate. Cel mai bun exemplu este în Siria, unde schimbările climatice: secetă, foamete, boală, migrație - au contribuit la conflict și au reprezentat un teren fertil pentru înflorirea terorismului.

ZIUA PĂMÂNTULUI. Cinci lucruri pe care nu le știai despre ZIUA PĂMÂNTULUI

ZIUA PĂMÂNTULUI. 1. Se estimează că în acest an de ZIUA PĂMÂNTULUI vor fi implicați în activități peste un miliard de oameni.

ZIUA PĂMÂNTULUI. 2. Sărbătoarea are steag propriu, cu o poză a Pământului făcută din naveta Apollo 17 în drumul ei spre Lună.

ZIUA PĂMÂNTULUI. 3. La prima sărbătoare, în 1970, au fost 20 de milioane de participanți.

ZIUA PĂMÂNTULUI. 4. Nimeni nu știe exact de unde vine numele sau data pentru ZIUA PĂMÂNTULUI, deoarece nici organizatorii nu își mai amintesc.

ZIUA PĂMÂNTULUI. 5. În 2008 Disney a lansat Dineynature, un canal TV dedicat documentarelor despre mediu, pentru a sărbători ZIUA PĂMÂNTULUI.
 

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close