Antena 3 CNN Actualitate Cinci lucruri fără de care nu ai voie să pleci la drum, pe timp de iarnă

Cinci lucruri fără de care nu ai voie să pleci la drum, pe timp de iarnă

Așa cum, în prag de iarnă, ne pregătim garderoba pentru zilele friguroase, la fel trebuie să ne pregătim și mașina personală, pentru a preîntâmpina situațiile neplăcute din sezonul rece.

Cinci lucruri fără de care nu ai voie să pleci la drum, pe timp de iarnă
Sursa foto: Foto: Pixabay
06 Feb 2020   •   11:58

Iată câteva lucruri pe care ar fi bine să le ai mereu în mașină:

1. Racletă pentru gheață și perie pentru zăpadă - Gheața și zăpada de pe mașină pot fi periculoase, deoarece îți obstrucționează vederea când conduci. De aceea, este important ca întotdeauna, înainte să pleci la drum, să cureți complet exteriorul mașinii.

2. Lopată - După o ninsoare puternică, pentru a scoate mașina dintre nămeți, ai nevoie de o lopată. Alege una pliabilă pe care să o ții mereu în portbagaj și care să te ajute să ieși din situațiile în care totul în jurul tău pare blocat.

3. Pătură - Dacă rămâi blocat și vremea neprietenoasă nu îți mai permite să-ți continui drumul ori dacă ești implicat într-un accident, iar mașina nu mai pornește, ar fi util să ai cu tine o pătură. Nu te poți baza mereu pe sistemul de încălzire al mașinii, de aceea este important să fii mereu precaut, cu atât mai mult cu cât, în timpul iernii, în interiorul autovehiculului se va răci foarte repede, dacă nu funcționează căldura.

4. Sare sau nisip - Atât sarea, cât și nisipul sunt antiderapante și, dacă mașina se blochează în zăpadă, acestea pot ajuta la tracțiune. Presară nisip sau sare în apropierea anvelopelor și sunt șanse mari să ieși dintr-o situație alunecoasă.

5. Cabluri pentru încărcarea bateriei - Vremea rece poate afecta funcționarea bateriei mașinii. Dacă aceasta nu mai pornește, nu va mai funcționa nici sistemul de încălzire. În astfel de situații, dacă ai cu tine un set de cabluri pentru încărcarea bateriei, poți apela la un alt participant la trafic să te scoată din încurcătură. Cu ajutorul acestor obiecte, poți transfera curent între bateriile autovehiculelor.

Nu uita să iei cu tine - mai ales când pleci la drum lung - lichide și alimente neperisabile.

Sursa: click.ro

×
Subiecte în articol: iarnă drum blocat masina echipata
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close