Antena 3 CNN Actualitate Poți câștiga cinci milioane de dolari! O fundație americană a promis suma. Vezi care sunt condițiile

Poți câștiga cinci milioane de dolari! O fundație americană a promis suma. Vezi care sunt condițiile

Poți câștiga cinci milioane de dolari! O fundație americană a promis suma. Vezi care sunt condițiile
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    19 Feb 2016   •   16:49

Fundația americană X Prize a promis suma de 5 milioane de dolari echipei de cercetători care va demonstra cel mai bine că inteligența artificială (AI) este "prietena" omenirii și nu dușmanul său, în cadrul unui concurs lansat miercuri, transmite AFP.

Peter Diamandis, fondator al X Prize, și David Kenny, responsabil în cadrul sistemului de inteligență artificială Watson, aparținând IBM, au anunțat acest concurs dotat cu un premiu de 5 milioane de dolari în cadrul unei conferințe desfășurate la Vancouver.

"Personal, m-am săturat de conversații distopice cu privire la inteligența artificială", a comentat Peter Diamandis.

Numeroase echipe de cercetători și programatori lucrează de mult timp pentru perfecționarea inteligenței artificiale, însă există și numeroși sceptici care avertizează că odată ce AI-ul ar putea dobândi conștiința de sine, roboții și mașinăriile inteligente s-ar întoarce împotriva creatorilor lor umani — scenariu exploatat de altfel intens de serii de filme precum "Terminator" sau "The Matrix".

Concursul anunțat miercuri îi cheamă pe experții în domeniu să demonstreze "cum ar putea colabora oamenii cu un sistem AI capabil să rezolve unele dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă omenirea". Echipele care vor intra în competiție sunt libere să aleagă problemele pe care urmează să le rezolve sistemele lor de inteligență artificială.

Echipa câștigătoare va fi desemnată în 2020, după mai multe etape eliminatorii.

×
Subiecte în articol: inteligenta artificiala
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close