Antena 3 CNN Actualitate Cinci oameni au primit o nouă şansă la viaţă, după ce au primit organele unei actriţe aflată în moarte cerebrală

Cinci oameni au primit o nouă şansă la viaţă, după ce au primit organele unei actriţe aflată în moarte cerebrală

Cinci oameni au primit o nouă şansă la viaţă, după ce au primit organele unei actriţe aflată în moarte cerebrală
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
30 Oct 2019   •   10:57

Cinci vieţi au fost salvate după ce familia unei actriţe de 38 de ani din Sibiu, aflată în moarte cerebrală, a decis să îi doneze organele.

Doi dintre pacienţii salvaţi au fost operaţi, în acelaşi timp, la Spitalul Sfânta Maria din Capitală, unde a avut loc şi o premieră medicală.

În acest context, chirurgul cardiovascular propus pentru funcţia de ministru al Sănătăţii a făcut o declaraţie şocantă: a spus că, în România, 150 de inimi ajung la gunoi din cauza că nu avem centre specializate în transplant.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a avut o reacţie după această afirmaţie despre care a spus că este o fomulare greşită.

''Eu sper şi cred că a fost o formulare greşită. Nu cred că un ministru responsabil poate să facă asemenea afirmaţii, eu am pus-o pe seama emoţiilor. În România nu se aruncă niciun organ, nimic, tot se transplantează şi există dovezi în acest sens!'', a explicat Sorina Pintea.

Ema Vețean a murit luni în urma unui accident rutier petrecut în 22 octombrie, în comuna Cristian din judeţul Braşov. Atunci, ea a traversat neregulamentar și a fost lovită de un autoturism condus spre Sibiu de către un localnic în vârstă de 65 de ani. 

Actrița a fost în comă până luni noaptea, când s-a instalat moartea cerebrală. 

 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close