Antena 3 CNN Actualitate Cinci primari şi peste 25 de angajaţi din primării, anchetaţi de DNA pentru corupţie

Cinci primari şi peste 25 de angajaţi din primării, anchetaţi de DNA pentru corupţie

Cinci primari şi peste 25 de angajaţi din primării, anchetaţi de DNA pentru corupţie
Sursa foto: Foto: channelweb.co.uk
de M.Z.    |    04 Iun 2013   •   10:07

Patru primari şi un fost edil din judeţul Caraş-Severin sunt anchetaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar cu fonduri europene.

Alături de aceşti edili, mai sunt implicaţi şi peste 25 angajaţi din primării. Ei sunt audiaţi la acestă oră de procurorii din Timişoara, potrivit pressalert.ro

Printre cei chemaţi să dea explicaţii se numără primari din comunele Slatina Timiş - Roma Gheorghe (PNL), Brebu - Viorel Roşca (PNL), Forotic - Ion Stoia (PNL), Grădinari - Ion Moşoarcă (PSD), cel care este la cel de-al cincilea mandat, toţi aceştia în funcţie, dar şi fostul primar din Armeniş - Ion Vetriş.  
 
Roşca, Stoia şi Vetriş au fost până la ultimele alegeri membri ai PDL. 

 
Un alt primar care ar fi trebuit să răspundă întrebărilor anchetatorilor – Adam Trandafir, cel care a condus comuna Marga - a murit anul trecut, în timpul campaniei electorale, în urma unui infarct, după ce DNA a ridicat o serie de documente. 
 
De asemenea, Romică Anculia este din nou anchetat pentru corupţie.

"Metoda folosită era aceeaşi pentru care Anculia a fost deja condamnat în primă instanţă la opt ani de închisoare – cu recomandarea sa, omul de afaceri Tudor Jurj a încheiat contracte pentru reamenajarea pajiştilor, cu valoare sub 15.000 euro, pentru a se putea fenta licitaţia, cu primăriile din Caraş-Severin", mai scrie sursa citată. 
 
Ulterior, banii erau împărţiţi după metoda treimii – o parte ajungea la Anculia, o parte la primar şi o alta îi rămânea omului de afaceri. 
 
Lucrările nu au fost deloc efectuate sau doar parţial. 
 
Mai multe informaţii despre acest caz, pe pressalert.ro




×
Subiecte în articol: coruptie fonduri europene
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close