Cinci suspecţi, reţinuţi în cazul poliţistului ucis în judeţul Timiş

31 Oct 2009   •   15:47
Cinci suspecţi, reţinuţi în cazul poliţistului ucis în judeţul Timiş
UPDATE: Un al cincilea suspect a fost reţinut în cazul poliţistului ucis în judeţul Timiş. Bărbatul încerca să fugă din ţară pe la vama Cenad.

Patru persoane au fost reţinute în cazul poliţistului împuşcat mortal la Sânnicolaul Mare, judeţul Timiş.

Suspecţii au recunoscut că l-au ucis pe omul legii şi l-au lăsat într-o baltă de sânge, însă până acum poliţiştii nu au vrut să dea detalii despre cum s-a întâmplat crima.

Persoanele reţinute au fost duse la audieri, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Poliţia anunţase că va oferi recompensă persoanelor care dau informaţii despre cei care l-au împuşcat pe poliţist. Suspiciunile se îndreaptau spre o bandă de spărgători de maşini.Se pare că poliţistul ar fi avut informaţii legate de un grup de spărgători de maşini şi ar fi părăsit unitatea pentru a-i prinde pe hoţi. Cert este că în apropiere de locul crimei a fost găsit un casetofon de maşină, epoleţii rupţi de pe haina poliţistului şi arma acestuia.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, atacatorii riscă până la 25 de ani de închisoare.

Poliţistul de frontieră, în vârstă de 38 de ani, a fost împuşcat mortal vineri noapte, în plină stradă. Agentul a fost găsit într-o baltă de sânge de către localnici. Arma şi încărcătorul care iniţial nu erau de găsit au fost descoperite la câteva sute de metri de bărbat.

Surse din poliţia timişeană susţin că încărcătorul era gol. Colegii plutonierului au fost audiaţi, iar în zonă poliţia a instituit mai multe filtre pentru identificarea presupuşilor atacatori.

Potrivit colegilor victimei, acesta nu a prezentat semne de agitaţie sau comportament anormal la controlul de la intrarea în tură. Agentul a fost descris de colegi ca fiind un poliţist model, fără probleme.


"Agentul avea 38 de ani, era poliţist de frontieră din 2001, a intrat în serviciu aseară, la ora 20.00, urmând să încheie serviciul în această dimineaţă, la ora 08.00. Era în serviciu la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, în supravegherea frontierei de stat", a declarat Ciprian Gaic, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş.

"S-au ridicat probe de la fata locului, tot ce s-a găsit în maşina agentului. Deocamdată nu pot să spun dacă există sau nu indicii sau suspecţi. Ce putem spune este că a sunat o persoană la 112 a spus că e un poliţist căzut în faţa casei sale. Poliţistul a fost găsit cu o rană în zona pieptului, rană care dprovine din împuşcare", a declarat Marilena Apostolache, purtăror de cuvânt al Poliţiei Judeţului Timiş.

Incident similar, în urmă cu opt ani

Acesta este al doilea caz, din acest an, în care un poliţist de frontieră din Timiş este găsit împuşcat. Este al doilea de acest gen, după Revoluţie. În martie 2001, tot în judeţul Timiş, plutonierul major Sasa Disici, aflat în filtru, a fost împuşcat de mai multe ori în piept, spate şi picior.

Disici a observat o maşină furată şi dată în urmarire. I-a facut semn soferului să oprească. Maşina a accelerat brusc. Plutonierul a plecat în urmărirea autoturismului. În apropiere de localitatea Ianova, a coborât din maşină, iar infractorii au început să tragă asupra lui. Poliţiştii au descoperit că în maşina din care s-a tras se aflau Constantinos Passaris şi doi complici ai acestuia.

Tot anul acesta, in noaptea de 5 spre 6 februarie, un alt poliţist de frontieră şi-a pierdut viaţa după ce s-a împuşcat în cap, cu arma din dotare. Este vorba despre un poliţist de la trupele speciale. Bărbatul în vârstă de 34 de ani a fost găsit mort, în maşina sa, în timpul programului de muncă, în curtea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş.
Antena3.roExitPOLL
Parteneri
x close