Antena 3 CNN Actualitate Cincisprezece judeţe, sub cod portocaliu de inundaţii

Cincisprezece judeţe, sub cod portocaliu de inundaţii

Cincisprezece judeţe, sub cod portocaliu de inundaţii
de S.T.    |    14 Mai 2014   •   17:21

Cincisprezece judeţe se află sub avertizare de cod portocaliu de inundaţii, urmând ca până joi seară alte cursuri de apă să intre sub acelaşi tip de avertizare hidrologică, a anunţat miercuri ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

În acest moment, se află sub avertizare hidrologică de cod portocaliu judeţele Argeş, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.

În acelaşi timp sub avertizare de cod galben de inundaţii sunt judeţele Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Neamţ, Teleorman, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne a anunţat că sub avertizare hidrologică de cod portocaliu sunt râurile Drincea din judeţul Mehedinţi, Desnăţui din judeţul Dolj, Jiu şi afluenţii săi în judeţele Hunedoara şi Gorj, dar şi pe râuri şi versanţi din zonele de deal şi de munte din judeţele Vâlcea, Prahova, Buzău, Dâmboviţa, Argeş şi Vrancea.

Ploile torenţiale, vijeliile şi grindina lovesc din nou. Toată ţara este afectată

Gabriel Oprea a cerut autorităţilor să nu ia decizia de evacuare decât dacă riscul faţă de vieţile oamenilor este evident şi a cerut acordarea unei atenţii deosebite faţă de localităţile care au fost afectate de inundaţii şi în săptămânile trecute, în condiţiile în care "acolo plouă de ore bune".

În acest moment au fost mobilizaţi 12.557 de angajaţi ai MAI, dintre care 3.200 de poliţişti, 3.900 de pompieri, peste 5.300 de jandarmi şi 400 de poliţişti de frontieră, care sunt pregătiţi să intervină în caz de nevoie. Aceştia pot interveni cu peste 2.500 de autospeciale.

Citeşte şi:

Alunecare de teren în Dâmbovita. Un deal s-a surpat şi a blocat albia unui pârâu

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close