Antena 3 CNN Actualitate Cine a făcut sesizările legate de prezența copiilor la proteste

Cine a făcut sesizările legate de prezența copiilor la proteste

Cine a făcut sesizările legate de prezența copiilor la proteste
Sursa foto: Foto: Antena 3
15 Feb 2017   •   17:30

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) a înregistrat 25 de sesizări ce au vizat implicarea copiilor în acţiunile civice desfăşurate în spaţiul public în ultima perioadă, informează, miercuri, instituţia. 

ANPDCA menţionează că a primit atât din partea unor reprezentanţi ai presei, cât şi a unor persoane fizice sau organizaţii, solicitări privind comunicarea numărului total de sesizări primite ce au vizat oportunitatea implicării copiilor în acţiunile civice desfăşurate în spaţiul public în ultima perioadă. 

"În vederea furnizării unor informaţii cât mai exacte, conform procedurilor uzuale de colaborare cu direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului, ANPDCA a solicitat, în cursul zilei de 14 februarie a.c., acestor instituţii să îi comunice dacă la nivel local au fost primite sesizări similare. Până astăzi, 15 februarie ora 16:00, la nivelul instituţiei noastre, au fost înregistrate 25 de sesizări, din care 19 sesizări scrise şi 6 sesizări telefonice din partea persoanelor fizice. La nivelul celor 39 de direcţii generale de asistenţă socială şi protecţia copilului care au răspuns până în prezent au fost înregistrate patru sesizări", se spune în comunicat. 

De asemenea, autoritatea menţionează faptul că părinţii nu trebuie să îşi expună copiii unor riscuri pe care şi le asumă. 

"Reafirmând deplina recunoaştere pentru libertatea de exprimare, ca drept fundamental garantat oricărui cetăţean de Constituţia României, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie reaminteşte doar că niciun copil nu trebuie expus riscurilor pe care şi le asumă adulţii, fie ei şi părinţi, prin participarea la acţiunile ce le întreprind în exercitarea acestui drept", se arată în comunicat. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: sesizari protectia copilului proteste copii
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close