Antena 3 Actualitate Cine a fost pus sub acuzare de procurori, după transfuzia greșită de la Spitalul de Arși

Cine a fost pus sub acuzare de procurori, după transfuzia greșită de la Spitalul de Arși

06 Oct 2016   •   16:10
Cine a fost pus sub acuzare de procurori, după transfuzia greșită de la Spitalul de Arși
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Procurorii de la Parchetul Capitalei au pus sub acuzare pentru ucidere din culpă un medic și o asistentă de la Spitalul de Arși, care au efectuat o transfuzie greșită în urma căreia o femeie a decedat, scrie Agerpres.

O femeie a murit la Spitalul de Arși din București, după ce grupa de sânge i-a fost determinată incorect și i-a fost administrată altă grupă decât cea pe care o avea.

"Incidentul a avut loc în data de 13 iunie și a fost raportat în 27 iunie. Este vorba despre o femeie în vârstă. În urma transfuziei, femeia a intrat în șoc post-transfuzional", declara, în luna iulie, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu.

Femeia în vârstă de 76 de ani a fost adusă la spital cu răni multiple, după ce a fost mușcată de un câine. A fost dusă de urgență în sala de operație și supusă unei intervenții chirurgicale. De asemenea, medicii au luat decizia de a-i face o transfuzie, însă, în loc de grupa A, i-a fost administrată grupa de sânge B.

După acest incident, Ministerul Sănătății a suspendat activitatea unității de transfuzii de la Spitalul de Arși, deoarece funcționa fără autorizare.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close