Antena 3 CNN Actualitate Cine e bărbatul care a declanșat alarma pe aeroportul din Cluj. Ce se va întâmpla acum cu el

Cine e bărbatul care a declanșat alarma pe aeroportul din Cluj. Ce se va întâmpla acum cu el

Cine e bărbatul care a declanșat alarma pe aeroportul din Cluj. Ce se va întâmpla acum cu el
Sursa foto: Foto: pixabay.com
26 Iul 2017   •   14:11

Autorul alarmei false cu bombă de miercuri dimineaţă, de pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, este un bărbat de 44 de ani din Bistriţa-Năsăud. 

Potrivit directorului aeroportului clujean, David Ciceo, deşi s-a dovedit a fi nereală, afirmaţia bărbatului că ar avea o bombă în bagaj, transmisă stewardesei, este foarte gravă, iar acesta va trebui să suporte consecinţele faptei sale, scrie Agerpres.

”Astăzi dimineaţă, un pasager care era în avionul ce urma să decoleze spre Londra, la ora 05,55, a anunţat stewardesa că are o bombă în bagaj. Ca urmare a gravităţii acestei afirmaţii, s-a pus în acţiune programul corespunzător acestei situaţii de criză, s-au luat toate măsurile necesare, au fost debarcaţi pasagerii, au fost controlate bagajele, avionul, s-a constatat că afirmaţia nu a fost reală. Cetăţeanul respectiv este cercetat de către poliţia de frontieră, urmează să suporte consecinţele pentru că este foarte grav. Chiar dacă afirmaţia este nereală se încadrează pe codul aerian, va trebui să răspundă conform legii”, a declarat David Cideo. 

Acesta face un apel către toţi cei care călătoresc cu avionul să aibă mai multă grijă privind afirmaţiile pe care le fac, deoarece în contextul internaţional actual, acestea vor atrage măsuri destul de severe. 

”Având în vedere şi contextul internaţional, îi rugăm pe toţi pasagerii, pe toţi însoţitorii, să aibă foarte mare grijă la afirmaţiile pe care le fac în contextul de securitate european şi internaţional. Nici măcar glume deplasate nu se acceptă”, a spus Ciceo. 

În prezent, bărbatul este cercetat de Poliţia de frontieră şi urmează ca, în cursul zilei de miercuri, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, care va continua ancheta. 

Compania care deţine aeronava pe care se îmbarcase bărbatul care a declanşat alarma falsă a transmis miercuri un comunicat prin care reafirmă preocuparea pentru măsurile de siguranţă. 

'Pe zborul W6 3301 de la Cluj la Londra-Luton, din 26 iulie, în timpul îmbarcării, un pasager a afirmat că deţine un dispozitiv exploziv. Echipajul WIZZ de serviciu a urmat procedurile standard pentru a asigura siguranţa tuturor pasagerilor, a echipajului şi a aeronavei şi a raportat imediat problema autorităţilor competente. Pasagerul a fost arestat şi, după reverificarea tuturor bagajelor, a pasagerilor şi a aeronavei, operaţiunile obişnuite au fost reluate. Siguranţa securitatea reprezintă pentru Wizz Air prioritatea 0', se arată în comunicatul companiei aeriene.

×
Subiecte în articol: bomba alarma falsa
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close