Antena 3 CNN Actualitate Cine e de vină pentru recalcularea neprofesionistă a pensiilor militare? Dobriţoiu: Din punct de vedere politic, vina aparţine Guvernului Boc

Cine e de vină pentru recalcularea neprofesionistă a pensiilor militare? Dobriţoiu: Din punct de vedere politic, vina aparţine Guvernului Boc

Cine e de vină pentru recalcularea neprofesionistă a pensiilor militare? Dobriţoiu: Din punct de vedere politic, vina aparţine Guvernului Boc
de S.T.    |    19 Feb 2013   •   21:19
Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu a declarat, marţi, că auditul făcut în mandatul său a arătat că recalcularea pensiilor militare s-a făcut neprofesionist, cu mari greşeli, iar statul trebuie să plătească 200.000 de lei în plus, instituţiile abilitate urmând să stabilească vinovaţii.

În cadrul ediţiei de marţi a emisiunii "Subiectiv
", realizatorul Răzvan Dumitrescu şi invitaţii săi, fostul ministru Corneliu Dobriţoiu, liderul UDMR Gyorgy Frunda, Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri şi Turism Răzvan, şi Ilie Şerbănescu, analist economic, au comentat pe larg recalcularea pensiilor militare.


Potrivit
fostului ministru Corneliu Dobriţoiu, răspunderea aparţine celor care au calculat pensiile, pentru că trebuiau să aibă în vedere statele de plată şi alte documente financiare care să justifice veniturile persoanelor respective.

"Din punct de vedere politic, vina aparţine Guvernului Boc pentru faptul că a accelerat acest proces", susţine Corneliu Dobriţoiu.

"La finalul auditării procesului acesta de recalculare a pensiilor, în ministerul Apărării s-a constatat că au fost mii de dosare care nici măcar nu au intrat la procesare, întrucât s-a încheiat termenul legal de recalculare a pensiilor", a spus Dobriţoiu, marţi seară, la Antena 3.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu
"



×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close