Antena 3 CNN Actualitate Cine este Augustin Lazăr, propunerea pentru fotoliul de Procuror General

Cine este Augustin Lazăr, propunerea pentru fotoliul de Procuror General

Cine este Augustin Lazăr, propunerea pentru fotoliul de Procuror General
01 Apr 2016   •   15:47

Propunerea ministrului Justiţiei privind noul procuror general al României, în persoana magistratului Augustin Lazăr, nu este o surpriză atât de mare cum pare la prima vedere. Şeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia era cel mai ”curat” din toate punctele de vedere dintre toţi candidaţii.

Augustin Lazăr nu a fost implicat în nici un scandal şi nu a avut probleme care să ii fi pus sub semnul întrebării activitatea de procuror. A devenit cunoscut la nivel naţional şi internaţional pentru anchetele derulate în dosare de recuperare a brăţărilor dacice din aur sustrase, începând cu anul 1998, din situri arheologice aflate în Munţii Orăştiei.

Alături de acestea au mai fost recuperate sute de monede din aur, precum şi un tezaur format dintr-un colier şi doi cercei de aur furat din situl cetăţii dacice de la Căpâlna. Totul a început în septembrie 2004, când procurorul Augustin Lazăr a dispus redeschiderea urmăririi penale într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva. Ulterior, datorită complexităţii, ancheta a fost preluată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia

Mai multe, aici.

×
Subiecte în articol: Augustin Lazar procuror general
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close