Antena 3 CNN Actualitate Cine este consiliera lui Udrea, audiată la DNA. Luminiţa Kohalmi, afaceri controversate în umbra fostului ministru

Cine este consiliera lui Udrea, audiată la DNA. Luminiţa Kohalmi, afaceri controversate în umbra fostului ministru

Cine este consiliera lui Udrea, audiată la DNA. Luminiţa Kohalmi, afaceri controversate în umbra fostului ministru
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    06 Apr 2015   •   12:47
Luminiţa Kohalmi, fosta consilieră a Elenei Udrea, pe vremea când aceasta era ministru al Turismului, a fost implicată în mai multe afaceri controversate. 
 
De numele lui Kohalmi se leagă mai multe scandaluri, printre care şi cel legat de preluarea dubioasă a unei staţiuni de lux de către firma soţului său. 
 
Presa scria în momentul în care Udrea a preluat Ministerul Turismului că, timp de două luni, Luminiţa Kohalmi a fost angajata Ministerului Apărării, dar şi consiliera pesonală a lui Udrea. Iată informaţiile care au apărut la momentul respectiv:
 
Luminiţa Kohalmi a fructificat un „pont" de la fostul său loc de muncă, la scurt timp după ce a plecat din Ministerul Apărării, în mai 2010. Este vorba despre staţiunea de lux din judeţul Hunedoara, Vaţa de Jos. Acolo era un centru de recuperare şi recreere pentru militarii români întorşi din diferite teatre de operaţiuni externe, de exemplu cele din Irak şi Afganistan, rod al unui contract de comodat, adică folosinţă gratuită, între „Romtelecom" şi MApN. 
 
În ciuda gratuităţii, contractul a fost reziliat pe motiv de „restrângeri bugetare", trimiţându-i pe soldaţi să se „recupereze" în judeţul Neamţ, la Băltăţeşti, la o staţiune de două stele. 
 
În schimb, „Romtelecom", în care statul român este acţionar în proporţie de 49%, decide să încredinţeze direct, prin închiriere, staţiunea Vaţa de Jos, unei firme din Bistriţa Năsăud, pe nume „Biovita Tour" SRL, unde acţionar majoritar este Ioji Kohalmi, soţul consilierei personale a ministrului Turismului, Elena Udrea
 
Încă din prima zi de preluare a staţiunii care avea hoteluri de patru şi trei stele, restaurante, piscină olimpică, bază de recuperare şi alte facilităţi, fără să facă vreo investiţie, familia Kohalmi începe să scoată profit. Ceea ce până atunci statul român, prin ministerul Apărării, nu reuşise să facă. În ciuda banilor care ajungeau în familie, Luminiţa Kohalmi nu a scris nimic despre asta în declaraţiile de avere sau în cele de interese. 

Fosta consilieră personală a Elenei Udrea, Luminiţa Kohalmi, a fost audiată la DNA. Aceasta a stat de vorbă cu procurorii chiar la cererea lui Udrea şi ar fi depus mărturie în dosarul Gala Bute.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close