Antena 3 CNN Actualitate Cine este Daniel Dines, afaceristul român care donează un milion de euro pentru Catedrala Notre-Dame

Cine este Daniel Dines, afaceristul român care donează un milion de euro pentru Catedrala Notre-Dame

Cine este Daniel Dines, afaceristul român care donează un milion de euro pentru Catedrala Notre-Dame
Sursa foto: Foto: youtube.com
17 Apr 2019   •   10:57

Daniel Dines este cofondator și CEO al UiPath, un startup de pe segmentul de automatizare a proceselor, primul unicorn românesc. 

Daniel Dines a terminat Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti în anul 1997, iar cu un an înainte a început să lucreze în cadrul companiei Crinsoft. 

Citiți și Un român donează un milion de euro pentru Catedrala Notre-Dame

După aproape cinci ani, s-a angajat ca inginer de dezvoltare software în cadrul gigantului american Microsoft. A petrecut o perioadă în SUA, apoi s-a gândit să se întoarcă în ţara natală şi să înfiinţeze o firmă; a pus astfel bazele unei companii de dezvoltare de software specializate în furnizarea de soluţii software pentru outsourcing. 

La un interviu, când voia să recruteze angajaţi, în 2005, Daniel Dines l-a cunoscut pe Marius Tîrcă, care s-a angajat la companie pe vremea când era student la Politehnică. Precum şi alţi mari antreprenori americani, Dines a lucrat alături de alţi câţiva oameni într-un apartament din Bucureşti, echivalentul legendarului garaj din Silicon Valley, la tehnologia care avea să definească start-up-ul UiPath.

Au lucrat opt ani la primul produs şi în 2013 au încheiat primul mare contract, un client din India, o companie de BPO (Business Processes Outsourcing).

 

×
Subiecte în articol: catedrala Notre-Dame
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close