Antena 3 Actualitate Cine este Florin Cîţu, propus de Orban pentru a-l înlocui pe Eugen Teodorovici la Ministerul Finanţelor

Cine este Florin Cîţu, propus de Orban pentru a-l înlocui pe Eugen Teodorovici la Ministerul Finanţelor

24 Oct 2019   •   17:22
Cine este Florin Cîţu, propus de Orban pentru a-l înlocui pe Eugen Teodorovici la Ministerul Finanţelor
Sursa foto: foto - Facebook- Florin Cîţu

Florin Cîţu, membru în PNL din 2016, este propunerea premierului desemnat Ludovic Orban pentru Ministerul Finanțelor.

S-a născut în 1972 şi e licenţiat în economie la Grinnel College, SUA, în 1996. Are un master în economie la Iowa State University şi un doctorat în macroeconomie şi economie internţională la aceeaşi universitate. 

În perioada 2001-2003, a lucrat ca economist la Banca Naţională a Noii Zeelande şi în perioada 2003-2005 a fost economist-şef şi apoi Head of Financial Markets la ING Bank Bucureşti (2006-2011). 

Florin Cîțu este membru în Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital (din 1 februarie 2018) şi al Comisiei pentru afaceri europene (24 septembrie 2018), conform Agerpres. 

Biroul Politic Naţional al PNL a validat cu unanimitate de voturi lista de miniştri şi programul de guvernare propuse de premierul desemnat, Ludovic Orban. În favoarea celor două documente s-au pronunţat 61 de membri ai BPN al PNL prezenţi la reuniune.

Premierul desemnat Ludovic Orban a anunţat, joi, componenţa Cabinetului pe care îl va supune votului Parlamentului.

Citiţi şi Lista de miniștri propusă de premierul desemnat Ludovic Orban a fost validată de BPN-ul PNL

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close