Antena 3 CNN Actualitate Cine a fost părintele Jacques Hamel, ucis în timpul luării de ostatici dintr-o biserică din Franţa

Cine a fost părintele Jacques Hamel, ucis în timpul luării de ostatici dintr-o biserică din Franţa

Cine a fost părintele Jacques Hamel, ucis în timpul luării de ostatici dintr-o biserică din Franţa
Sursa foto: Foto: Agerpres.AP
27 Iul 2016   •   08:41

Părintele Jacques Hamel, ucis marţi în timp ce oficia liturghia în biserica catolică din Saint-Etienne-du-Rouvray, localitate în nordul Franţei, continua să țină slujbe pentru că nu concepea să se retragă, chiar dacă avea deja 86 de ani.

"Aţi mai văzut văzut un pastor pensionar? Voi lucra până la ultima mea suflare" - i-a răspuns el unui confrate, atunci când aceasta l-a întrebat dacă nu vrea să se retragă, scrie Le Figaro, care i-a făcut un portret părintelui, scrie stiri.tvr.ro.

Jacques Hamel a fost hirotonisit preot în 1958 şi şi-a sărbătorit jubileul de aur (cincizeci ani de serviciu) în 2008.

Ceilalţi preoţi de la parohiile vecine l-au caracterizat ca pe un "un preot curajos pentru vârsta lui". "Preoţii au dreptul să se pensioneze la 75 de ani, el a preferat să lucreze în slujba poporului, deoarece încă se simţea puternic", a povestit pr. Auguste Moanda-Phuati, pentru Le Figaro. "Părintele Jacques Hamel a spus că nu sunt suficienţi preoţi şi că el ar putea ajuta în continuare. Foarte popular, el a fost un om bun, simplu și modest. Am beneficiat foarte mult de experiența și înțelepciunea lui la parohia din Saint-Etienne. Practic, s-a pus în slujba comunităţii cu toată viaţa lui", a mai spus preotul Auguste Moanda-Phuati.

Doi bărbaţi înarmaţi au intrat în biserică şi i-au închis pe cei aflaţi la slujbă - preotul, două măicuţe şi trei enoriaşi. O călugăriţă a reuşit să fugă şi să alerteze poliţia. Atacatorii i-au tăiat gâtul preotului şi au rănit grav o altă persoană. Cei doi bărbaţi au fost neutralizaţi de forţele de ordine când au ieşit afară. Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat atacul.

 

×
Subiecte în articol: luare de ostatici
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close