Antena 3 CNN Actualitate Cine este Raluca Turcan, propunerea de vicepremier din guvernul Ludovic Orban

Cine este Raluca Turcan, propunerea de vicepremier din guvernul Ludovic Orban

Cine este Raluca Turcan, propunerea de vicepremier din guvernul Ludovic Orban
24 Oct 2019   •   15:14

La 15 ani după ce a intrat în politica mare, Raluca Turcan își vede împlinit visul cu ochii. E pe cale să devină vicepremier în Guvernul Ludovic Orban, sigur dacă cabinetulva trece de votul Parlamentului. Doamna Turcan are deja o carieră lungă în PNL, o evadare în PLD, urmată de o fuziune cu Partidul Democrat și o reîntoarcere, la matcă, în rândurile liberalilor, după fuziunea PDL cu PNL.

Considerată una dintre apropiatele fostului premier și președinte al PNL, Theodor Stolojan, doamna Turcan, în vârstă acum de 43 de ani, a fost expert parlamentar și consilier al șefului PNL, după care a fost aleasă în 2004, deputat de Sibiu, funcție pe care o ocupă și în prezent, într-un al patrulea mandat.

Născută în Botoșani, Raluca Turcan și-a făcut studiile la Moscova, la Institutul Pușkin, are o diplomă în economie la ASE, un masterat la SNSPA și a trecut, firește, ca mulți alți politicieni, printr-un curs de doar trei săptămâni la Colegiul Național de Apărare. Plus câteva alte specializări în SUA.

Turcan a fost pentru o vreme președinte-interimar al PNL, conducând una dintre cele mai puternice organizații locale din țară ale PNL, cea din Sibiu.

Raluca Turcan este măritată cu fostul purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu, Valeriu Turcan și are un copil.

În urmă cu un an, doamna Turcan a fost una dintre susținătoarele puternice ale Referendumului pentru Familie, o idee nu tocmai agreată de președintele Klaus Iohannis, și care a eșuat.

Raluca Turcan a rămas celebră în media și în rândurile parlamentarilor, când, în urmă cu nouă ani, fiind președintă a Comisiei de Cultură și Mass-Media a Camerei Deputaților, l-ar fi întrebat pe șeful TVR de atunci de ce a fost nevoie ca postul public să-și facă o televiziune în Hunedoara. Era vorba de fapt de HD, adică de High -Definition.

×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close