Antena 3 CNN Actualitate Cine este românul suspect de coronavirus care s-a întors recent din Germania

Cine este românul suspect de coronavirus care s-a întors recent din Germania

Bărbatul de 25 de ani este asistent medical în Germania şi a avut în îngrijire o întregă familie diagnosticată cu gripa nouă. Asistentul este acum izolat de medici la Timiş, dar înainte să se simtă rău ar fi fost în vizită la sora lui, în judeţul vecin, Caraş Severin. Tot acolo a şi mers la spital, iar autorităţile loale au instituit celulă de criză şi monitorizează persoanele cu care asistentul a intrat în contact.

Cine este românul suspect de coronavirus care s-a întors recent din Germania
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
12 Feb 2020   •   16:47

Bărbatul de 25 de ani a lucrat într-un spital din Germania ca asistent medical, unde în luna ianuarie a îngijit pacienţi care aveau coronavirus.

A ajuns în România cu masina, săptămâna trecută, şi a intrat în contact cu mai multe persoane. La scurt timp a început să se simtă rău şi a mers la camera de gardă a Spitalului de Urgenţă din Reşiţa.

Pacientul a fost imediat izolat şi transportat la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara. Acolo i-au fost recoltate probe biologice, care au fost trimise la Bucureşti pentru analiză.

Rezultatele testelor în cazul tânărului suspect de coronavirus, care a revenit recent din Germania, vor fi gata în această seară, a anunţat Ministrul Sănătăţii.

Mdicii au luat măsuri extreme de protecţie în cazul tânărului din Timişoara. Doar două persoane, echipate în costume speciale, intră în încăperea în care se află tânărul. Camera este, la rândul ei, una amenajată după standarde maxime de securitate.

Sergiu Cora ne spune cum arată aceste echipamente speciale.

Măsuri speciale în cazul tânărului suspect de coronavirus

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close