Antena 3 CNN Actualitate Cine este VINOVAT? A doua explozie, provocată de neatenţia echipelor de intervenţie, susţine directorul Distrigaz

Cine este VINOVAT? A doua explozie, provocată de neatenţia echipelor de intervenţie, susţine directorul Distrigaz

Cine este VINOVAT? A doua explozie, provocată de neatenţia echipelor de intervenţie, susţine directorul Distrigaz
de O.P.    |    20 Feb 2012   •   05:44

A doua explozie a fost provocată de neatenţia echipelor de intervenţie, susţine preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, fost director Distrigaz. 

Autorităţile au avut reacţii contradictorii în urma deflagraţiei. Unii oficiali susţin că gazele nu au fost oprite după prima explozie, alţii că magistrala de gaz a fost prost construită.

După prima explozie o echipă de anchetatori, formată din poliţişti, pompieri şi reprezentanţi ai companiei de gaze, a mers la faţa locului pentru cercetări. Este posibil ca cea dea doua explozie să se fi produs în momentul în care anchetatorii au aprins lumina în biroul notarului aflat deasupra discotecii.

Viceprimarul oraşului Sighetu Marmaţiei sune că gazele în zonă au fost oprite doar la câteva ore după cea de-a doua explozie.

Se pare că defecţiunea a avut loc în conducta de gaze din stradă, iar gazul s-a scurs în interiorul clădirii.

Alţi martori cred că de vină ar fi fosta conducere a companiei de gaz. Se pare că scurgerea a provenit de la conducta magistrală care a fost prost construită.

Reprezentanţii ISU şi ofiţerii de la investigaţii criminalistice susţin că gazele au fost totuşi oprite înainte de a doua explozie.

Cauza celei de-a doua deflagraţii va fi aflată abia la finalul anchetei.




×
Subiecte în articol: explozii
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close