Antena 3 CNN Actualitate Cine se află în spatele fundaţiei fantomă care "adoptase" maidanezul ce l-a omorât pe Ionuţ. "Cereau bani de la oameni"

Cine se află în spatele fundaţiei fantomă care "adoptase" maidanezul ce l-a omorât pe Ionuţ. "Cereau bani de la oameni"

Cine se află în spatele fundaţiei fantomă care "adoptase" maidanezul ce l-a omorât pe Ionuţ. "Cereau bani de la oameni"
de O.P.    |    04 Sep 2013   •   05:48

Cel puţin unu dintre câinii maidanezi care au ucis un copil de patru ani în zona lacul Tei aparţine unei fundaţii pentru protecţia animalelor.   Membrii asociaţiei şi-au asumat răspunderea pentru îngrijirea lui în urmă cu 4 ani.

Numai că, reporterii Antena 3 au descoperit că fundaţia este, de fapt, una fantomă. La sediul ei, colegii noştri n-au găsit niciun semn că acolo s-ar fi desfăşurat vreodată o activitate socială. Au găsit, în schimb, o uşă încuiată.

Unul dintre câinii care l-au ucis pe copilul de patru ani, cel care era murdar de sânge la bot, a fost abandonat de Asociaţia Caleidoscop, care îl adoptase cu acte în 2008, spun reprezentanţii Autorităţii pentru Protecţia şi Supravegherea Animalelor.

În acte, asociaţia Caleidoscop are peste 100 de căţei. Pentru a îngriji animalele cere însă ajutor financiar de la iubitorii de câini, ceea ce contravine legii spun autorităţile.

Şefa Asociaţiei "Caleidoscop", Carmen Secăreanu, spune că ONG-ul pe care îl conduce nu poate fi tras la răspundere pentru moartea copilului muşcat de câini.

"Acest căţel a fost luat de hingheri de pe stradă, a fost sterilizat şi microcipat şi apoi a fost solicitat spre reteritorializare. Nu ştim ce s-a întâmplat cu el. Eu mi-am asumat responsabilitatea că acel câine a fost sterilizat şi s-au cheltuit nişte bani pentru el ca să fie sterilizat şi microcipat, mai departe nu este responsabilitatea noastră", spune Secăreanu, preşedinte Asociaţia "Caleidoscop".

Legea prevede că o fundaţie care se angajează să preia un câine fără stăpân trebuie să îl îngrijească, să-l ducă periodic la veterinar şi să-l vaccineze şi, mai ales să anunţe autorităţile dacă nu-l mai vrea. Abandonul unui astfel de câine este infracţiune şi se pedepseşte cu dosar penal.

×
Subiecte în articol: caini maidanezi ONG
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close