Antena 3 Actualitate Cine sunt cei cinci militari români răniți în Afganistan. Mașina lor a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat

Cine sunt cei cinci militari români răniți în Afganistan. Mașina lor a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat

24 Mai 2019   •   18:16
Cine sunt cei cinci militari români răniți în Afganistan. Mașina lor a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat
Sursa foto: foto: MApN - Facebook

Update: Plutonierul Marian Rusu, caporalii clasa a II-a Florin Anton și Florin-Laurențiu Ștefan, Petrică Apetroaie și fruntașul Nicolae Petcu, răniți astăzi în Afganistan, sunt în stare stabilă și se află internați la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar, anunță MApN.

Cinci militari din Batalionul 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei", care se află în misiune în Afganistan, au fost răniți vineri, 24 mai, în jurul orei 12.30, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate, informează MApN. 

Pe timpul executării misiunii, mașina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Militarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați pe cale aeriană la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Cei cinci militari sunt conștienți și starea lor de sănătate este stabilă. 

Detalii cu privire la identitatea militarilor implicați în acest incident vor fi făcute publice, conform procedurilor-standard aplicabile, numai după informarea familiilor acestora.

Conducerea M.Ap.N. este informată în permanență despre situație și urmărește cu atenție evoluția de sănătate a militarilor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close