Antena 3 Actualitate Cine sunt cei patru militari români răniți în Afganistan

Cine sunt cei patru militari români răniți în Afganistan

13 Apr 2019   •   16:59
Cine sunt cei patru militari români răniți în Afganistan

Patru militari români au fost răniți sâmbătă, în Provincia Kandahar din Afganistan. Coloana de vehicule blindate operată de Batalionului 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei” în care se aflau militarii a fost atacată. 

Cei patru militari români din cadrul Batalionului 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei” răniți sâmbătă, 13 aprilie, în jurul orei 10 (ora României), în Afganistan, sunt în stare stabilă și se află internați la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar.

Militarii răniți în atac sunt plutonierul Dănuț Donțu și caporalii clasa a III-a Cosmin-Cătălin Goleanu, Cristian Gabăr și Ionel Cristea. Îm urma incidentului a rezultat și avarierea vehiculului blindat de tip MRAP cu roller în care se aflau militarii.

La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanțelor producerii evenimentului, condusă de șeful de stat major al unității.

Oliver Anghel, purtător de cuvânt MApN- „În acest moment, cei patru militari români se află în spital. Aceștia au fost evacuați pe cale terestră după incident. Au primit primul ajutor și sunt în continuare supravegheați de medicii specialiști din spital. Doi dintre ei au suferit fracturi la membrele inferioare, un militar a suferit o fractură toracală, iar cel de-al patrulea are un traumatism cranian închis. 

Cei patru militari se aflau în misiune, executau o misiune în Provincia Kandahar. Coloana de vehicule blindate, care sunt rezistente la explozii, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament ușor executat de insurgenți. Atacul a fost respins de militarii români, aceștia primind și sprijin aerian și terestru de la forțele americane”. 

Citiți și Patru militari români, răniți în Afganistan după un atac al insurgenților

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close