Antena 3 CNN Actualitate Cine sunt ghizii din Delta Dunării şi cât câştigă pe zi din plimbarea turiştilor prin sălbăticie

Cine sunt ghizii din Delta Dunării şi cât câştigă pe zi din plimbarea turiştilor prin sălbăticie

Cine sunt ghizii din Delta Dunării şi cât câştigă pe zi din plimbarea turiştilor prin sălbăticie
Sursa foto: Foto: enisala.ro/ Alexandru Axon
30 Iun 2012   •   23:50

Dacă există un loc unic în ţara noastră, acela este Delta Dunării. Însă fără un ghid care să vă ofere toate informaţiile, vacanţa în Deltă nu mai e la fel de bogată. E adevărat că vă costă între 50 şi 100 de euro pe zi. Dar îi găsiţi şi la ofertă. Vin din toate colţurile ţării pentru că iubesc Delta şi pentru că aici fac bani frumoşi.

Un spectacol al naturii greu de descris în cuvinte. Un amestec de insule brăzdate de ape, stufăriş, păsări sălbatice şi coline împădurite. Scăldate în soare, par rupte din rai. Pentru un astfel de peisai, zeci mii de turişti se încumetă într-o aventură greu de uitat. Raluca, Ionela şi Cristi şi-au făcut şi ei bagaje şi-au plecat spre Paradis.

Nu au plecat însă singuri. Şi-au ales un cunoscător al zonei şi un ghid care să le arate minunăţiile Deltei.

Iliuţã Goean este ghid de şase ani. A renunţat la capitală pentru a se refugia între aceste ţinuturi de o frumuseţe sălbatică. Şi s-a dedicat lor.

Pentru o zi în compania unui ghid, turiştii trebuie să scoată din buzunar 120 de euro. Preţul scade însă dacă perioada sejurului şi timpul petrecut în Deltă creşte. Pentru o vacanţă de două săptămâni, serviciile unui ghid costă doar 50 de euro pe zi. Turiştii spun însă că o astfel de experienţă merită banii.

Sunt însă pensiuni care au venit şi cu oferte all-inclusive pentru vizitatori. Pentru un sejur de patru zile, turiştii plătesc 750 de lei de persoană. Au cazare şi masa asigurată, dar şi plimbarea cu barca prin Deltă. Ghidul este şi el inclus în preţ.

Iar după o plimbare în Deltă, nimic nu se compară cu o masă copioasă din peşte, care este specialitatea locului. 

În acest an, peste 40.000 de turişti sunt aşteptaţi să viziteze Delta Dunării, un loc unic în lume, protejat de UNESCO.




×
Subiecte în articol: ghid Delta Dunarii
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close