Antena 3 CNN Actualitate Cine vor fi următorii şefi ai Parchetului General şi DNA

Cine vor fi următorii şefi ai Parchetului General şi DNA

Cine vor fi următorii şefi ai Parchetului General şi DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Sep 2012   •   07:07

Ministerul Justiţiei începe să caute şefi pentru Parchetul General şi DNA. Numele celor care îi vor înlocui pe Laura Codruţ Kovesi şi Daniel Morar vor fi făcute publice la începutul lunii viitoare. Până atunci, candidaţii trebuie să îndeplinească o întreagă listă de condiţii.

Cei care vor să fie procuror general sau şef la DNA trebuie să aibă cel puţin 10 ani vechime ca judecător sau procuror. Ei trebuie să depună la dosar 10 lucrări judiciare, un raport de evaluare profesională făcut de însuşi candidat, precum şi un proiect de cel puţin 30 de pagini cu viziunea sa despre cum ar trebui să se dezvolte instituţia pe care vrea să o conducă.

În plus, vor fi evaluaţi şi printr-un interviu, care va dura aproximativ o oră şi jumătate. În plus, procurorii care participă la selecţie sunt obligaţi să dea o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că nu au făcut parte din serviciile de informaţii înainte de anul 1990 şi nici nu au colaborat cu acestea.

Pe lângă susţinerea proiectului, candidaţii vor fi testaţi pentru următoarele aptitudini: capacitatea de organizare, asumarea responsabilităţilor, rapiditatea în luarea deciziilor, rezistenţa la stres, capacitatea de analiză.

Candidaţii pot depune cereri de mâine şi până lunea viitoare. Interviul va fi susţinut pe 2 şi 3 octombrie, iar rezultatele vor fi afişate o zi mai târziu, pe 4 octombrie.





×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close