Antena 3 Actualitate Cioacă, judecat pentru uciderea soţiei sale, va rămâne în arest

Cioacă, judecat pentru uciderea soţiei sale, va rămâne în arest

de S.T.    |    02 Apr 2013   •   18:42
Cioacă, judecat pentru uciderea soţiei sale, va rămâne în arest

Fostul poliţist Cristian Cioacă, judecat pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, a spus, marţi, la Tribunalul Argeş, unde a avut loc un nou termen al procesului, că nu este vinovat de crimă, ci de faptul că s-a căsătorit cu Elodia, scrie Mediafax.

UPDATE 18.00- Cioacă, judecat pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, va rămâne în arest, după ce Tribunalul Argeş a respins solicitarea avocaţilor săi de a fi cercetat în libertate.
   
Potrivit apărătorilor fostului poliţist, decizia luată, marţi de magistraţii Tribunalului Argeş va fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Piteşti.

Cristian Cioacă a fost adus, marţi dimineaţă, de la Penitenciarul Colibaşi, unde este încarcerat, la Tribunalul Argeş, pentru un nou termen al procesului în care este judecat pentru omor calificat şi profanare de morminte.

Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioacă, a solicitat retrimiterea cauzei către procurori, pentru refacerea rechizitoriului, dar şi recuzarea judectorului, spunând că dosarul reprezintă "o mare eroare judiciară".
       
Magistraţii au respins ambele solicitări, iar judecătorul l-a întrebat pe Cristian Cioacă dacă doreşte să dea vreo declaraţie.
   
Cristian Cioacă a spus că nu beneficiază de "un proces corect" şi că nu este vinovat de cimă, ci de faptul că s-a căsătorit cu Elodia Ghinescu.
   
"Nu sunt vinovat de crimă, ci de faptul că m-am căsătorit cu ea. Nu consider că beneficiez de un proces corect", le-a spus Cioacă magistraţilor.
   
Magistraţii au luat în discuţie, la termenul de marţi, şi prelungirea arestării preventive a lui Cioacă. Procurorul de şedinţă, avocata familiei Ghinescu şi avocatul care îl reprezintă în calitate de curator pe minorul Patrick Cioacă au cerut pentru menţinerea măsurii arestării preventive, în timp ce avocaţii poliţistului au solicitat revocarea arestării şi înlocuirea ei cu o măsură preventivă. Cristian Cioacă a cerut, la rândul său, motivarea temeinică a unei eventuale decizii de prelungire a arestării preventive.
   
Decizia a rămas în pronunţare în privinţa prelungirii arestării preventive, în timp ce următorul termen pe fond al procesului a fost stabilit pentru 30 aprilie.
       

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close