Antena 3 CNN Actualitate Un cioban din Olt este căutat de scafandrii într-un pârâu din județ: A dispărut iar oile pe care le păstorea au fost găsite moarte în apa înghețată

Un cioban din Olt este căutat de scafandrii într-un pârâu din județ: A dispărut iar oile pe care le păstorea au fost găsite moarte în apa înghețată

Echipaje de pompieri de la Detașamentul Slatina și Garda Balș, au acționat miercuri în localitatea Morunglav, pentru căutarea unui bărbat posibil înecat în pârâul Bârlui. Bărbatul căutat are 55 de ani și este cioban la o fermă din localitatea Bobiceşti, judeţul Olt.

Un cioban din Olt este căutat de scafandrii într-un pârâu din județ: A dispărut iar oile pe care le păstorea au fost găsite moarte în apa înghețată
de Georgiana Adam    |    20 Ian 2021   •   20:40

Misiunea salvatorilor ISU Olt se desfășoară cu dificultate, din cauza zonei greu accesibile și a faptului că apa pârâului este înghețată. În cursul zilei de miercuri au fost găsite în pârâu cadavrele a peste 60 de oi, iar misiunea continuă, cu sprijinul scafandrilor, pentru căutarea bărbatului posibil înecat. Se pare că acesta ar fi încercat sa traverseze pârâul care era înghețat.

Marți seara, stăpânii animalelor au pornit în căutarea lor, văzând că la ora la care ciobanul le aducea de obicei la stână acesta nu a ajuns. Deşi fermierii au găsit animalele (aceştia spun că nu şi-au dat seama decât astăzi că nu erau toate oile), au presupus că ciobanul le-a abandonat şi a plecat.

De abia astăzi, când, numărând animalele, au văzut că lipsesc aproximativ 100, proprietarii au început căutările. Aşa au găsit zeci de cadavre în pârâul Bârlui din localitate, care a îngheţat ieri, iar deasupra acestora, ciomagul folosit de cioban, relatează adevarul.ro.

În acel moment s-au gândit că este posibil ca ciobanul să fi sfârşit şi el îngheţat, aşa că au anunţat autorităţile.

UPDATE: Au fost executate căutări pe apă, cu ajutorul scafandrilor și pe ambele maluri ale pârâului Bârlui, fără rezultat. Căutările vor fi reluate, la solicitarea organelor de poliție, în funcție cercetările desfășurate. Au fost evacuate, în total, din apă, cadavrele a 70 de oi.

 

 

×
Subiecte în articol: cioban oi parau Olt Morunglav
Parteneri
Horoscop 27 septembrie 2023. Berbecii vindecă răni din trecut
x close