Antena 3 CNN Actualitate Ciocniri între pensionari şi jandarmi la Cotroceni şi în mai multe judeţe (VIDEO)

Ciocniri între pensionari şi jandarmi la Cotroceni şi în mai multe judeţe (VIDEO)

Ciocniri între pensionari şi jandarmi la Cotroceni şi în mai multe judeţe (VIDEO)
12 Mai 2010   •   11:04

Românii au ieşit din nou în stradă după ce au aflat că le vor fi reduse pensiile şi salariile.

Sute de pensionari au protestat, miercuri, în Capitală şi în mai multe judeţe, dezamăgiţi de măsurile anunţate de preşedinte şi premier.

Manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au încercat să forţeze intrarea în curtea Palatului Cotroceni şi în sediile prefecturilor.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de diminuarea pensiilor şi cer demisia preşedintelui şi a premierului.

PENSIONARII S-AU ÎMBRÂNCIT CU JANDARMII LA COTROCENI





Şi la Galaţi, protestul pensionarilor s-a lăsat cu îmbrânceli. Aproximativ 150 de pensionari s-au adunat în faţa Prefecturii gălăţene cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc, dar şi majorarea punctului de pensie.

În busculada creată, o bătrână a fost trântită la pământ. Femeia a fost transportată cu ambulanţa la spital, unde i se acordă îngrijiri medicale.

La Iaşi, peste 250 de pensionari au participat la un miting de protest în faţa Prefecturii judeţului. Între manifestanţii şi jandarmii din faţa clădirii s-au produs de asemenea incidente, mai mulţi pensionari forţând intrarea în clădire.

Pensionarii au ieşit în stradă şi la Constanţa. Acolo, vârstinicii au dat foc fotografiilor cu preşedintele Traian Băsescu, căruia îi cer demisia.

Peste 300 de pensionari au protestat şi în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti faţă de diminuarea pensiilor. Aceştia au cerut demisia Guvernului şi au strigat "Jos Băsescu!", considerându-i vinovaţi pe şeful statului şi pe premierul Emil Boc de faptul că România a ajuns situaţia în care se află acum.

În faţa Prefecturii Neamţ s-au adunat aproape două sute de pensionari care au scandat lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu. La un moment dat, aceştia au încercat să forţeze intrarea în instituţie, dar au fost respinşi de către jandarmi.

Toate federaţiile care îi reprezintă pe pensionari i-au cerut preşedintelui Traian Băsescu, printr-o scrisoare deschisă, să reexamineze măsura de a reduce pensiile cu 15%, de la 1 iunie.

PENSIONARII PROTESTEAZĂ ÎN MAI MULTE JUDEŢE




Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close