Antena 3 CNN Actualitate Academia Rapid învinge CSA Steaua într-un derby de Liga a IV-a cu peste 30.000 de oameni în tribune și cu violențe

Academia Rapid învinge CSA Steaua într-un derby de Liga a IV-a cu peste 30.000 de oameni în tribune și cu violențe

Academia Rapid învinge CSA Steaua într-un derby de Liga a IV-a cu peste 30.000 de oameni în tribune și cu violențe
14 Apr 2018   •   20:21

Echipa de fotbal Academia Rapid a învins, sâmbătă, cu scorul de 3-1 (1-1) formaţia CSA Steaua într-o partidă disputată pe Arena Naţională din Capitală, în cadrul etapei a 23-a a Ligii a IV-a.

Golurile au fost marcate de D. Niculae (minutul 41), Burlacu (minutul 55), Vlada (minutul 60) pentru Rapid şi Predescu (minutul 45+7 pen.) pentru CSA Steaua.

CSA Steaua: Iancu - Băieran, Sitaru, Pădureţ, A. Grigore - Olaru (Gheorghiţă), Răsdan, Vîlcea (Camara) - Zeciu (Curt), Predescu - Mirea (Bâtfoi). Antrenor: Ion Ion.

Academia Rapid: Ciuculescu - Voicu, Iacob (Stancu), D. Bratu, Lădaru (Dovleac) - Burlacu (Ad. Grigore), Maftei, Duriţă, Goge - Vlada (Pancu), D. Niculae. Antrenor: Constantin Schumacher.

Partida s-a bucurat de o asistenţă numeroasă, deşi organizatorii au anunţat la staţia de amplificare a stadionului că doar 36.276 spectatori au trecut prin turnicheţi.

Meciul de pe Arena Naţională a fost întrerupt în mai multe rânduri. Prima oară în debutul partidei pentru un minut din cauza fumigenelor şi artificiilor aruncate pe gazon de galeria rapidistă. Apoi, în minutul 25 arbitrul Marcel Bârsan a oprit jocul din cauza violenţelor din tribune produse de membrii celor două galerii. Aproximativ 20 de reprezentanţi ai galeriei CSA Steaua au încercat să ajungă până la galeria adversă din peluza opusă. Suporterii rapidişti au ripostat şi au avut loc ciocniri violente pe primele rânduri ale tribunei a II-a. Fiind mai numeroşi, fanii rapidişti au respins atacul steliştilor, care s-au retras după câteva minute.

Pentru calmarea violenţelor, jandarmii au folosit gaze lacrimogene şi o parte dintre reprezentanţii galeriei CSA Steaua a părăsit partea inferioară a Peluzei Sud. În timpul incidentelor mai mulţi fani ai celor două echipe au fost reţinuţi de forţele de ordine. Arbitrul Marcel Bârsan a reluat meciul după aproximativ patru minute.

De asemenea, după golul 3 înscris de Academia Rapid, un suporter rapidist a intrat pe teren şi a provocat galeria adversă. Chiar dacă nu au mai avut loc agresiuni, jandarmii au folosit din nou gaze lacrimogene pentru a-i împiedica pe suporterii stelişti să pătrundă pe teren. Partida s-a reluat după aproximativ 3 minute.

Înainte de începerea meciului componenţi ai generaţiei '86 au prezentat spectatorilor Cupa Campionilor Europeni. De asemenea, aceştia au trimis în tribune aproximativ 86 de mingi cu autografele lor. Lovitura de începere a partidei a fost dată de fostul căpitan al echipei Steaua, Ştefan Iovan, în prezent director sportiv la gruparea militară.

În pauza meciului, spectatorii au asistat la o demonstraţie oferită de Detaşamentul Drill Team al Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul".

Update: Rapidul se distanțează la 3-1.

Update: Giuleștenii conduc cu 2-1, după golul lui Burlacu.

Violențe la meciul din Liga a IV-a din această seară de pe Național Arena dintre CSA Steaua și Academia Rapid. Suporterii celor două echipe s-au luat la bătaie în tribune, jandarmii intervenind în forță. Partida a fost întreruptă câteva minute. Pe teren au fost aruncate mai multe fumigene.

După ce Rapid a deschis scorul, incidentele au reînceput. Jandarmii au intervenit din nou în galeria Rapidului, mai mulți suporteri fiind conduși de forțele de ordine spre ieșire.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a anunţat s-au vândut 33.000 de bilete şi aşteaptă peste 40.000 de spectatori la meciul cu Academia Rapid, programat, sâmbătă, în etapa a 23-a a Ligii a IV-a.

Directorul de marketing al CSA Steaua, Cristian Cîrlan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că interesul major dovedeşte faptul că acest meci reprezintă "un moment istoric în sportul românesc".

"Este un interes major pentru că e un moment istoric până la urmă pentru sportul românesc, pentru fotbalul românesc în special. Un asemenea interes pentru un meci de Liga a IV-a nu cred că a mai fost până acum. Din datele pe care le avem, în momentul de faţă avem vândute 33.000 de bilete, cărora li se adaugă abonamentele şi invitaţiile. Deci totalul general al ocupării este în momentul de faţă 35.425 de locuri. Azi s-au deschis însă şi casele de la Arena Naţională şi ne aşteptăm ca la ora meciului să fie pe stadion în mod clar peste 40.000 de spectatori. Cele două peluze dedicate galeriilor sunt epuizate. Ştiu că suporterii rapidişti au fost mai harnici în primele zile de vânzare, dar lucrurile s-au echilibrat", a explicat Cîrlan.

Acesta a menţionat că profitul CSA Steaua în urma partidei cu Academia Rapid se va ridica la peste 100.000 de euro.

×
Subiecte în articol: Rapid steaua
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close