Gestul emoţionant facut de Dacian Cioloş în Parlamentul Bavarez

de D.G.    |    05 Sep 2016   •   12:13
Gestul emoţionant facut de Dacian Cioloş în  Parlamentul Bavarez

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit luni cu preşedintele Parlamentului Landului Bavaria, Barbara Stamm, şi a semnat în Cartea de Onoare a instituţiei, transmite Agerpres.

"O onoare pentru mine să vizitez Parlamentul Bavarez, pământ primitor pentru fraţii noştri saşii transilvăneni", a scris premierul în Cartea de Onoare.

Premierul se află, de duminică, în vizită în Landul Bavaria şi a fost însoţit, la Parlament, de şeful Cancelariei, Dragoş Tudorache, şi de ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu.

Dacian Cioloş va mai avea luni, în cea de-a doua zi a vizitei sale oficiale la Munchen, întâlniri cu Horst Seehofer, premierul Landului Bavaria, şi cu reprezentanţi ai Comitetului estic al economiei germane (Ost Ausschuss).

În jurul prânzului, premierul va participa la un dejun de lucru oferit de Comitetul estic al economiei germane.

Ulterior, şeful Guvernului va participa la o masă rotundă pe tema IT&C, după care va merge la Cancelaria landului Bavaria pentru întrevederea cu premierul Horst Seehofer.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Guvern, convorbirile cu oficialii bavarezi se vor concentra pe relaţiile bilaterale româno-germane, aflate în prezent la un nivel excelent, impulsionate de un dialog politic intens, dar şi de o componentă economică substanţială: Germania este primul partener comercial al României şi al treilea investitor străin în România.

Premierul Dacian Cioloş le va prezenta reprezentanţilor mediului de afaceri bavarez oportunităţile pe care le oferă în prezent România pentru investitori, mai ales pentru dezvoltarea segmentului de cercetare şi dezvoltare (R&D) şi va milita pentru extinderea cooperării economice bilaterale de ansamblu.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close