Ce se va întâmpla cu ancheta în cazul elicopterului SMURD prăbușit în Republica Moldova. Anunțul făcut de premierul Dacian Cioloș

de A.M.P    |    03 Iun 2016   •   10:37
Ce se va întâmpla cu ancheta în cazul elicopterului SMURD prăbușit în Republica Moldova. Anunțul făcut de premierul Dacian Cioloș Foto: Dacian Ciolos/Facebook

Premierul Dacian Cioloş a declarat, vineri, că autorităţile moldovene ar fi de acord ca autorităţile române să preia complet controlul anchetei în cazul prăbuşirii elicopterului SMURD.

"Am discutat ieri în două rânduri cu premierul Filip şi cu domnul ministru Tobă, astăzi de dimineaţă şi cu domnul ministru Voiculescu. Aseară s-au deplasat două echipaje de la Ministerul de Interne, de la Criminalistică, împreună cu un procuror de la Parchetul General de la noi. Au ajuns astăzi de dimineaţă la locul faptei. Sunt acolo şi au început activitatea împreună cu colegii moldoveni. Aseară şi azi-noapte târziu s-a finalizat un protocol între Parchetul General din România şi Parchetul General din Republica Moldova, care să permită specialiştilor români să participe la anchetă, şi nu doar să asiste aşa cum ar fi cazul dacă nu exista acest protocol. E foarte probabil, totodată, din câte am înţeles, autorităţile moldovene ar fi chiar de acord ca autorităţile române să preia complet controlul anchetei. Oricum, specialiştii noştri sunt acolo şi au început deja activitatea", a spus Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Şeful Executivului a precizat că trupurile celor decedaţi în accidentul aviatic vor fi aduse vineri la Iaşi.

"Aseară târziu au plecat de la Iaşi cei de la Ministerul de Interne şi de la spital să ridice corpurile celor patru membri ai echipajului cărora li s-a făcut necropsia azi-noapte şi astăzi vor ajunge la Iaşi pentru a pregăti înmormântarea. Domnul Raed Arafat este şi dânsul acolo. Am cerut ministrului de Interne şi ministrului Sănătăţii să se organizeze în aşa fel încât toţi cei patru membri ai echipajului să fie trataţi la fel din punct de vedere al susţinerii familiilor de acolo", a spus Dacian Cioloş.

Acesta i-a mulţumit omologului său moldovean, Pavel Filip, pentru ajutorul dat de autorităţile din Republica Moldova celor din România.

"Vreau să-i mulţumesc şi pe această cale domnului prim-ministru Filip pentru modul exemplar în care s-au mobilizat autorităţile din Republica Moldova, cel puţin până acum, pentru a ne ajuta să rezolvăm cât mai repede şi să clarificăm cât mai repede condiţiile în care a avut loc acest accident", a mai spus Cioloş.

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit joi în zona raionului Cantemir, localitatea Haragîş, din Republica Moldova. Patru persoane au murit - comandorul Doru Gavril, 53 de ani (comandant), căpitan-comandor Voicu Şocae, 36 de ani (copilot), dr. Mihaela Dumea, 39 de ani (medic specialist medicină de urgenţă, asistent universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Gr. T. Popa'' Iaşi), şi Gabriel Sandu, 38 de ani (asistent medical principal medicină de urgenţă).

Parteneri
x close